стрічка

Школу №15 у Луцьку розфарбували яскравими кольорами

06 Серпня 2020, 10:00
Школу №15 у Луцьку розфарбували яскравими кольорами 687
Школу №15 у Луцьку розфарбували яскравими кольорами

Заклад загальної середньої освіти № 15 знаходиться у густонаселеному Привокзальному мікрорайоні. 

1962 року, коли восени перші школярі переступили поріг школи, її капітально не ремонтували. Ситуація почала змінюватися у 2017 році. Старий шатровий дах замінили на новий, утеплений, капітально відремонтували актову залу, підсилили стіни та міжвіконні простінки, подвір’я перед входом виклали сучасною бруківкою та освітлили. Про це йдеться на сайті міськради.

Цьогоріч, за програмою НЕФКО, розпочали також роботи з термомодернізації школи. Нині уже замінили практично усі вікна на енергоощадні, перекрили мембранною плівкою дах над спортивним залом, триває утеплення фасаду. Встановили ІТП.

«Підрядна організація уже зробила більшу частину фасаду й пофарбувала його. Виходить гарно. Школа заграла новими барвами. Перекрито дах над спортзалом, буде зроблено відмостку. Роботи плануємо завершити до 1 вересня. Кошторис робіт становить 13,5 мільйонів гривень. Гроші вдалося отримати по програмі НЕФКО. Співфінансування з міського бюджету становить 10 %. Це добре, що ми змогли взяти участь у цій програмі. Роботи з термомодернізації проводяться не лише у цій, але й інших школах, музичній школі, центральному басейні, художній школі та інших закладах. Це оновлення не лише естетичний ефект несе, але й економічний та практичний. 15-а школа завжди була прохолодною, а після завершення робіт мікроклімат у школі покращиться, стане значно тепліше і дітям та педагогам працюватиметься комфортніше», – розповів радник мера Ігор Поліщук.

Також планують обладнати у внутрішньому дворику школи гарний сквер із лавочками, освітлення та відеонагляд, аби тут не розпивали алкоголь. Демонтують біля школи й декоративний паркан, який уже за роки втратив свою привабливість та не несе ніякого змістового навантаження.

Читайте також: Почали тестувати камери спостереження у Центральному парку


 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024