стрічка

На базі Шацького коледжу хочуть відкрити ліцей для обдарованих дітей

15 Липня 2020, 13:00
1086

Керівництво Шацького району та освітяни навідалися у школи району, де обговорили перспективи розвитку освітянської галузі.

Так, делегація у складі голови Шацької районної ради Сергія Карпука, начальниці відділу освіти, молоді та спорту Шацької райдержадміністрації Людмили Єрофєєвої, директора Шацького лісового фахового коледжу ім.В.В.Сулька Ігоря Жмурка та заступниці директора з виховної частини Тетяни Натальчук відвідали навчальні заклади району, повідомляє пресслужба Шацької РДА.

Під час зустрічей з директорами загальноосвітніх шкіл та головами сільських рад обговорили ситуацію в освітянській галузі, перспективи розвитку мережі навчальних закладів Шацького району.

Зокрема, побували у закладах загальної середньої освіти сіл Пулемець, Ростань, Острів’я, Піща, Підманево, Грабове, Пульмо та в опорному закладі ЗСО І-ІІІ ступенів «Світязький ліцей» Шацької районної ради.

Начальниця відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмила Єрофєєва наголосила на важливості проведення профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю, яка є пріоритетним напрямком роботи сучасної школи.

Читайте також: «До студентів потрібен особливий підхід, такий собі чарівний ключик до кожного сердечка», – викладачка Шацького лісового коледжу

«Правильний вибір професії – важливий крок у житті кожної людини. На цьому етапі особлива роль належить саме педагогу. Від того, як він зуміє зорієнтувати своїх вихованців у різноманітному світі професій, і залежить їхнє подальше професійне визначення. Базові завдання педагогічного колективу ґрунтуються на тому, щоб показати всі грані і сторони тієї чи іншої професії, її затребуваність на ринку праці, допомогти дитині пізнати самого себе, свої можливості. Закінчуючи школу, учень повинен чітко усвідомлювати, що він може, на що здатний, і знає, куди піти вчитися» – зазначила Людмила Єрофєєва.

Директор лісового коледжу Ігор Жмурко розповів про сьогодення, перспективи та роль вишу у житті громади.

«Зараз на часі підготовка в напрямку відкриття в структурі коледжу природничо-екологічного ліцею для обдарованих дітей з їх постійним перебуванням. Створення такої повноцінної школи-ліцею дасть можливість розвантажити і Шацьку опорну школу, у якій нині навчаються діти в дві зміни, що все-таки є незручним для школярів і впливає на якість навчального процесу. Лісовий коледж має для цього достатню матеріально-технічну базу та можливість додатково розмістити здобувачів освіти в гуртожитки» – акцентував увагу директор лісового коледжу.

Голова районної ради Сергій Карпук відмітив, що зараз в Україні у зв’язку з реформами в галузі освіти відбуваються значні зміни, тому є бачення розвивати саме Шацький лісовий фаховий коледж, робити базовий заклад на території району.

Також у ході зустрічі Ігор Жмурко ознайомив випускників 9 класу з умовами вступної кампанії, коротко окреслив основні напрямки навчального процесу, підготовку за спеціальностями лісове господарство, лісозаготівля та первинна переробка деревини, бухгалтерський облік. Директор навчального закладу зазначив основну перевагу цьогорічного вступу до коледжу. Адже, випускники 9 класу при вступі здають тільки вступні іспити.

Лісовий коледж постійно вдосконалює свої навички дистанційного навчання та набуває нового досвіду. В умовах карантину студенти коледжу не тільки навчалися дистанційно, а й складали іспити в онлайн режимі. У цьому році абітурієнти також можуть подавати заяви про вступ на навчання, як в паперовому, так і в електронному варіанті.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, керівництво району, розуміючи проблеми в навчальних закладах, окреслили пріоритетні питання на шляху реформування галузі освіти. І тут важливу роль мають відіграти тісна співпраця, взаємозв’язок школи, професійних навчальних закладів задля оптимального поєднання спільних сформованих інтересів, ціннісних орієнтацій, рівня успішності та розвитку освітянської галузі в районі загалом. Адже питання якісної і сучасної освіти в Україні має надзвичайну вагу та є одним із ключових пріоритетів для влади.

«Безумовно, реформа освіти – є одним із перших пріоритетів в нашій державі. Освіта – це ніщо інакше, як проєктування та моделювання нашого майбутнього. І воно повною мірою залежить від того, який освітній потенціал буде закладений у наших навчальних закладах, нашій молоді, які свого часу будуть відігравати визначальну роль у розвитку нашого регіону та держави в цілому», – на завершення додав голова районної ради.






Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024