стрічка

«Тяжко йому, але він живе», – лучанин про те, що відбувається на Світязі

06 Липня 2020, 14:11
1746

Колишній начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка побував на Світязі та розповів про те, що діється з озером.Однак наслідки змін на водоймі далися в знаки.

Про це лучанин написав на своїй сторінці у фейсбуці та опублікував фотографії.

«Тяжко йому, але він живе. То що ж там? Дійсно велика кількість дощів дала води і вона повернулась до минулорічного рівня. Зникли ці коси, які так лякали людей. Зараз гниє рослинність, яка заросла, коли відійшла вода. І я ще ніколи не бачив, щоб вода була така брудна, мутна, зелена», – написав Мирка.

Читайте також: Чи курсують маршрутки до карантинного Шацького району

У Шацькому районі з 3 липня посилили карантин через навалу відпочивальників

Лучанин додає, що залишилося ще десь  60 сантиметрів до рівня, коли озеро почало стрімко міліти. Однак води в ґрунті дуже багато і вона потроху цідиться в озера.

«Та процес цей довгий і має додаткові негативні наслідки. В мене таке враження, що природа глянула на дії людей щодо порятунку Світязя, і сказала: «краще я сама!», – зазначає Іван Мирка

Читайте такожНа території Шацької ОТГ жодна база відпочинку не працює

Місцеві готувались до сезону. Прибирали свої садиби, готелі, кафешки, магазинчики. На Світязі берегова лінія одна з найдовших і розміщення людей не таке як на приміських пляжах, де важко дотримуватися соціальної дистанції. Однак через наплив відпочивальників тут посилили карантин.

Читайте також: У Шацькому районі склали три протоколи на підприємців за порушення карантинних вимог

«Але двіж триває. Світязь прекрасний. Кому бракує двіжняків уявіть, що президент відвідає Світязь», – йдеться у дописі Мирки.








 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024