стрічка

Оштрафували водія, який на Турійщині посадив за кермо мотоцикла свого п'яного товариша

30 Травня 2020, 13:21
Мотоцикл Shineray. Фото ілюстративне 1375
Мотоцикл Shineray. Фото ілюстративне

Турійський районний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження про обвинувачення уродженця села Липа Турійського району, який дозволив сісти за кермо свого мотоцикла п'яному товаришеві. Після чого той мало не розбився.

Слухання справи відбулось 27 травня. Про це йдеться у вироку суду.

19 серпня 2019 року приблизно о 15:00 обвинувачений, знаходячись на подвір'ї житлового будинку, маючи у власності мотоцикл Shineray, проявив злочинну самовпевненість, не передбачаючи суспільно небезпечних наслідків, хоча міг і повинен був передбачити можливість їх настання, не пересвідчившись у наявності у товариша посвідчення водія, допустив останнього до керування мотоциклом.

Після цього, товариш обвинуваченого, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, без шолома безпеки, керуючи мотоциклом та рухаючись автомобільною дорогою в межах села Осьмиговичі Турійського району, не впоравшись з керуванням, допустив падіння мотоцикла на проїжджу частину.

У результаті автопригоди він впав та отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, посттравматичного субарахноїдального крововиливу, лінійного перелому правої тім'яної кістки, забою м'яких тканин волосистої частини голови та правого вуха, забою м'яких тканин правої клубової ділянки, лопаткових ділянок, верхньої третини правого передпліччя, обох кистей.

Згідно з висновком експерта, садна та забої відносяться до легких тілесних ушкоджень, а забій головного мозку, посттравматичний субарахноїдальний крововилив, лінійний перелом правої тім'яної кістки – до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений винуватим себе в інкримінованому йому обвинуваченні визнав повністю. У вчиненому чоловік щиросердно розкаявся, просив суворо його не карати.

Суд ухвалив визнати чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого статтею 287 Кримінального кодексу України, призначивши покарання у виді штрафу в розмірі 3 400 гривень без позбавлення права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за експлуатацію транспортних засобів.

Також він заплатить на користь держави витрати за проведення судової інженерно-транспортної експертизи в сумі 2 512 гривень.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024