стрічка

Дезінфекція кордону: на «Ягодині» борються за ідеальну чистоту. ВІДЕО

13 Квітня 2020, 11:29
На «Ягодині» борються за ідеальну чистоту 981
На «Ягодині» борються за ідеальну чистоту

Вантажівки та легковики, які в'їжджають в країну, знезаражують спеціальним розчином. 

На українсько-польському кордоні проводять масштабну дезінфекцію – незаражують міжнародний пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ». Про це повідомляють Подробиці.

Митники та прикордонники спеціальним розчином обробляють увесь транспорт, який в'їжджає в Україну.

На Волині цей пункт пропуску – єдиний, через який можна потрапити в Україну з Польщі. Рух вантажівок, попри карантин, тут не зупиняли. За добу кордон перетинає близько двох сотень ваговозів. Далекобійник Ігор Павлов, родом із Миколаївщини, везе вантаж із Польщі в українську столицю. Чоловік каже, попри карантин роботи у нього не поменшало. Від вірусу захищається.

Ігор Павлов, водій далекого прямування:

У мене маска, аж дві. Міняю періодично. Є і маска, і очки, а що безпечно – ми ж нікуди не виходимо - все в машині і готуємо.

Знезаражують адміністративні приміщення та місця митного оформлення. Таку дезінфекцію на кордоні планують зробити щотижневою. А от колеса машин спеціальним розчином оброблятимуть щодня.

Віталій Лопошук, головний інспектор Волинської Держмитслужби:

Проводяться вони шумерським сріблом, котре сертифіковано в Україні і відповідним чином повністю дезінфікує той наявний можливий вірус, який може проникнути взагалі на якісь предмети чи автотранспортні засоби. Проводять і вантажні транспортні засоби, і легку дезінфекцію.

Водії жартують: автівки вже стерильні, бо їх знезаражують по обидва боки кордону.

Пасажирського транспорту у пункті пропуску небагато. Черг немає. За добу в'їжджає до трьох десятків легковиків. А ще курсують автобуси, які спеціально перевозять заробітчан. Піший перехід закритий.

Читайте також: Бізнес по-українськи: як наживаються на заробітчанах, які повертаються через «Ягодин» 

Оксана Петрів, помічниця начальника Луцького прикордонного загону, начальниця пресслужби:

Люди повертаються в Україну вже не такими великими партіями, як це раніше було. За минулу добу ми пропустили близько 800 наших громадян. Якщо говорити з початку карантину, то це більше як 24 тисячі.

Наступного тижня на кордоні прогнозують пожвавлення. Українці повертатимуться додому на Великодні свята. У тих пунктах пропуску, які продовжать працювати, уже контроль посилюють, щоб вчасно виявити та ізолювати хворих. 

Читайте також: «Дій вдома»: тих, хто повертається через «Ягодин», інформують, як діяти  363

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024