стрічка

Мандрівка до шацького озера, шлях до якого знають одиниці

01 Квітня 2020, 12:10
3649

Шачани влаштували мандрівку до одного з найменш доступних озер Шацького районуНавраття.

Розповідь про мандрівку до озера та світлини пішої подорожі опублікував на своїй сторінці у фейсбуці шачанин Володимир Кубай.

«Історія відкриття та добирання до цього озера – точно не на один день! Ми вирішили будь-що дістатися до захованого від пильних поглядів Навраття! У перший день ми спробували дістатися туди однією з потенційних доріг, але наш похід був приречений на провал, оскільки виїхали ми біля 16.00, походили там ще понад годину і зрозуміли, що блудити ввечері по незнайомих болотах – така собі перспектива!

Вирішили повертатися назад! А ось наступного дня сповнені ентузіазмом та сил пішли випробовувати інший, більш реалістичний маршрут!

Хоча назвати маршрутом це було важко, ми просто їхали у напрямку озера, переходячи рови на болота і рухаючись прямо на озеро, GPS частенько нас підводив, через що ми дійсно блукали хащами та болотами, зустрічаючи по дорозі сліди диких звірів! Щоб повністю не заблукати, ми лишали частинки карти на гілках. Але коли GPS перестав нормально працювати, до нас прийшла геніальна ідея — йти паралельно потічку, адже за усіма законами, все маленьке починається з великого, а все велике з маленького!

Наш план спрацював! Ми біля озера, але яке було наше здивування, коли там ми побачили людину!

Ми були впевнені, що про існування цього озера знають одиниці, вже не кажучи про те, щоб зустріти там когось та ще й саме в той момент, коли ми тут! Привіталися з чоловіком та напросилася в човен, щоб зробити ексклюзивні фотографії найнедоступнішого озера! Чоловік погодився, і ось ми вже пливемо у човнику, слухаючи різні історії про лося, гадюку і легенди які пов’язані з цим озером..

А ще цей чоловік зізнався, що ще з далеку почув людський сміх та списав все на галюцинації й на те, що «певно, почулося», адже він навіть не міг подумати, що якісь турист забреде аж сюди!

А ми забрели й тепер маєм не лише перші фото озера Навраття (можливо, й не перші зроблені, але перші, що потраплять на простори інтернету) та унікальну екскурсію на човні цим же озером!

Маршрут засекречений і пройдений професіоналами! Не повторювати!», – йдеться у дописі.






1

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024