стрічка

На Гощанщині завершили будівництво нової амбулаторії

15 Лютого 2020, 09:03
Амбулаторія 1462 Джерело: Рідний край
Амбулаторія

Будівництво Бабинського центру первинної медико-санітарної допомоги, що на Гощанщині Рівненської області, завершили два тижні тому. 

Новозбудований центр розташували поруч зі старою будівлею сільської амбулаторії. Про це повідомляють на сайті Рідного краю.

Центр розпочали будувати ще у березні 2019 року згідно з проєктом Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Співфінансування проєкту надавала також Бабинська ОТГ.

Сімейна лікарка Галина Козяр-Грицак повідомила, що офіційне відкриття амбулаторії відбудеться вже після завершення опалювального сезону.

Нині в приміщенні наводять лад після будівельних робіт.  До прибирання долучилися працівники Бабинської сільради, місцевого ліцею та дитячого садка, Дмитрівської школи, сусіди і всі охочі.





 

«Медицина потрібна всім і всюди. Ми звикли йти до медиків по допомогу, але ж і вони іноді потребують нашої підтримки. От як сьогодні. Усі разом, громадою зібрались, прибираємо. І справу добру робимо, і незважаючи на таку роботу, душею відпочиваємо»,  – зауважила директорка Бабинського ліцею Наталія Вакульчик.

Амбулаторія обслуговуватиме мешканців Бабина, Підлісок, Дмитрівки й Рясників. Працюватимуть у медзакладі п’ять фахівців: сімейний лікар, педіатр, фельдшер-лаборант, сімейна і дитяча медсестра.

У старому приміщенні амбулаторії нині продовжують приймати пацієнтів. 






 

Читайте також: Гощанський район співпрацюватиме з громадською ініціативою в системі Prozorro

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024