стрічка

За гроші Рожищенського районного бюджету видали три книги місцевих авторів

12 Лютого 2020, 08:36
Книга Миколи Вавренчука 758
Книга Миколи Вавренчука

З метою подальшого розвитку книговидання у Рожищенському районі за кошти районного бюджету видадуть книги. Формує та реалізовує план випуску видань місцевих авторів  сектор культури та спорту райдержадміністрації, який є замовником підготовки до друку, виготовлення, розповсюдження літератури.

Завідувачка сектору культури та спорту райдержадміністрації Тетяна Новосад на черговій апаратній нараді в райдержадміністрації розповіла, що у 2019 році для виконання Програми підтримки книговидання місцевих авторів на 2017-2021 роки в районному бюджеті було передбачено 20 тисяч гривень. 

Рада відділу культури з питань видавничої справи розглянула три звернення місцевих авторів. З районного бюджету профінансували книги «Село Навіз крізь призму історії» Віри Мороз, «Вірні присязі» Миколи Вавренчука та «Дорогуськ і околиці: роки і люди» Сергія Янішевського.

На фінансування книги «Вірні присязі» виділили 4 950 гривень, видали 33 примірники. Книга «Дорогуськ і околиці: роки і люди» отримала з районного бюджету 4 800 гривень, видали 40 примірників. На підтримку книги «Село Навіз крізь призму історії» дали 9 900 гривень, видали 20 примірників. Усього використали 19 650 гривень.

Надруковані книги розповсюдили у бібліотеки району.

Коментар