стрічка

У родовому дереві, яке уклав волинянин, нараховується понад три тисячі осіб

19 Січня 2020, 17:42
Родина Кравчуків 1545 Джерело: facebook.com
Родина Кравчуків

За майже 60 років любешівець упорядкував інформацію про десять поколінь свого роду.

Родоводом почесний громадянин Любешева Петро Кравчук захопився ще в дитинстві. Про це він пише на своїй фейсбук-сторінці.

«Мене цікавило все: хто були мої бабусі й дідусі, як звали їхніх батьків, де вони жили, що робили. Розпитував у своїх батьків, у старших людей, шукав документи в архівах та метричних книгах. І захопився цим дослідженням на все життя, хоча це дуже кропітка праця», – зазначає він.

У пошуках інформації любешівець дослідив усі метричні книги церкви Святого пророка Іллі з Гірок (села, де народився), що зберігаються в Державному архіві Волинської області, Національному історичному архіві Білорусі (Гродно), архівному відділі Любешівської райдержадміністрації.

«На жаль, не всі вони збереглися. Так, наприклад, у держархіві  не надходили на зберігання метричні книги за 1914–1923 роки», – зазначає дослідник.

Витоки свого роду вдалося йому простежити від Семена Кравчика (згодом це прізвище перетворилося  в «Кравчук»), який жив у середині ХVIII століття.

За майже 60 років Петро Кравчук зібрав і впорядкував інформацію про десять поколінь роду Кравчиків – Кравчуків. І в його родовому дереві нараховується тепер 3217 осіб!

Не все вдалося дізнатись і дослідити, проте сподівається, що хтось неодмінно продовжить його справу.

 

Невелика частина родового дерева
Невелика частина родового дерева

Батьки Петра Кравчука
Батьки Петра Кравчука

Книжка від першого президента України
Книжка від першого президента України

 


Читайте також: Усеукраїнська газета відзначила любешівця за співпрацю

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024