стрічка

Якими мають бути меблі для дому

26 Листопада 2019, 16:28
2244

Купуючи меблі собі додому, хочеться, щоб вони приносили максимум користі і задоволення від використання.

Тут ми розповімо, на що варто звернути увагу при покупці різних типів меблів, в інтернет-магазині fayni-mebli.com, що задовольнить всі потреби.

Меблі для відпочинку

Чи не найважливіше, що необхідно створити в своєму будинку - це якісне місце для сну. Від нічного відпочинку залежить енергія майбутнього дня, а також здоров'я, перш за все спини і хребта.

Ліжко має бути відповідного для «користувача» розміру, важливо щоб не було обмеження в ногах, інакше доведеться спати в зігнутому стані, а на тривалій дистанції це ні до чого доброго не приведе. Якщо немає іншого вибору, то варто вибрати звисаючі ступні.

Не менше уваги слід приділити матрацу. Важливо дивитися в бік так званих ортопедичних моделей, адже саме вони дозволяють розслаблятися в природному положенні. Якщо конкретніше, то вибирати моделі матраців з незалежними блоками пружин, або з піною, яка має так званий ефект пам'яті. Не варто купувати відносно дешеві матраци з пружинами типу боннель.

Пружинний механізм в них єдиний, і просідання в одному місці тягне за собою і сусідів, створюючи «ефект гамака». Матрац буде просідати в центрі мас, а сплячий буде туди скочуватися.

Меблі для дозвілля

Практика показує, що центром тяжіння в квартирі або будинку є диван. На ньому можна посидіти після важкої роботи, подивитися телевізор або пограти у відеоігри на консолі. Є можливість почитати книгу на самоті або влаштувати цілу вечірку з друзями одночасно з переглядом футбольного матчу.

При виборі дивана потрібно відразу визначитися з його типом. Всього є три основні варіанти диванів:

  • прямий диван;
  • кутовий диван;
  • модульний диван.

Перший варіант відносно компактний і може легко вписатися в уже існуючий інтер'єр. Його можна встановити в будь-яке приміщення будинку, як під стінку, так і посеред кімнати. Таке часто можна спостерігати в популярних американських серіалах (найчастіше ситкомах).

Кутовий диван інший - габаритний, здатний трансформуватися в величезне ліжко. Але повністю розкрити свої можливості йому дозволить тільки попереднє планування. Якщо перефразувати, то потрібно продумати розміщення об'єктів в приміщенні, щоб отримати максимальний результат. Можна і зробити вибір кут, і зонувати приміщення, і навіть застосовувати кутовий диван на роботі: в офісі для відпочинку співробітників або в приймальні.

Меблі для роботи

Раз вже згадали про працю, то поговоримо про те, як створити всі умови для роботи за комп'ютером прямо у себе вдома. Це корисно не тільки для віддалених співробітників (їм обов'язково), але і для тих, хто іноді може зайнятися якимось проектом будинку вечорами і на вихідних.

Головні інструменти - це стіл і крісло. Необхідно підбирати стіл такого розміру, щоб на ньому з запасом містилася вся необхідна для роботи техніка, і ще залишалася робоча поверхня, щоб можна було без проблем рухати мишкою і відкласти клавіатуру в сторону. Також важливо мати достатньо простору під стільницею, щоб не було тісно.

Важливо сидіти за столом з рівною спиною, і щоб руки розслаблено діставали до миші з клавіатурою, і прямо дивитися на екран. З цієї причини погано (як мінімум постійно) працювати за ноутбуком. Краще підключити до нього монітор, і навіть трохи підняти до рівня очей, а ноутбук розташувати під руками або використовувати зовнішню клавіатуру.

Меблі для зберігання речей

Основа порядку в домі – грамотний розподіл речей. І складно знайти в цій справі кращого помічника, ніж шафа-купе. Це цікаве пристосування, здатне вмістити чи не все, що необхідно. І буде максимально ефективно використовувати простір квартири або будинку (в ідеалі необхідно розмістити шафу-купе в ніші, яка не використовується).

Але в залежності від місця установки, шафа-купе може перетворюватися в різні за призначенням меблі. У передпокої він візьме на себе завдання зберігання верхнього одягу, взуття, і всього потрібного перед виходом з дому.

У спальні – це місце зберігання білизни та одягу. А що якщо помістити в шафу-купе всю спальню? Звучить незвично, але це відмінний спосіб зонування приміщення. Точно так само можна «заховати» в шафі-купе письмовий стіл і зробити приховане робоче місце з зручним доступом до поличок, або навіть створити невелику майстерню або студію художника десь на балконі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024