стрічка

На Волині фермери перекрили дорогу: протестують проти продажу землі іноземцям. ФОТО, ВІДЕО

11 Листопада 2019, 10:35
2741

Волинські фермери влаштували акцію протесту у селі Кременець, Рожищенського району. Там вони періодично перекривають дорогу Луцьк – Ковель, рухаючись по пішохідному переходу.

Протест організували вранці 11 листопада. Про це з місця події повідомив кореспондент Район.Рожище.

Основна вимога учасників акції протесту, серед яких є й учасники бойових дій, – не продавати українську землю іноземцям. Також фермери обурюються, що при прийнятті закону влада не хоче враховувати побажань людей, які працюють на землі.

Люди з автомобілів, які вимушені зупинитися, цікавляться акцією протесту. Учасники розповідають, чому зібралися. Зазвичай, водії та пасажири ставляться з розумінням.

«Багато пунктів у законі не задовільняють нас, простих виробників, через те, що зайдуть іноземці або юридичні особи, які заберуть всю землю. Я вважаю, що основа – це середнє фермерське господарство до 500 гектарів, і тільки українцям», – каже фермер із села Кременець, депутат Копачівської сільської ради Василь Панасюк.

Фермер Василь Панасюк

Учасники акції протесту розгорнули гасла. У руках – українські та націоналістичні стяги.

«Патріоти в окопах воюють – шахраї в тилу грабують», – написано на одному з плакатів.

Виступив на акції протесту й голова Асоціації фермерів Волині, депутат Рожищенської районної ради Руслан Хомич.

Серед іншого він зауважив, що при обговоренні закону про землю чомусь не враховують позицію захисників, які ту землю боронять.

Депутат Рожищенської районної ради Руслан Хомич

Учасники акції протесту кажуть, що найближчим часом збираються висловити свою позицію й у Києві. За їх словами, аналагічна акція відбувається сьогодні й у селі Верба Володимир-Волинського району.
















Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментарі
11 Листопада 2019, 13:40
Не хочуть то хай не продають
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024