стрічка

«Слухаєш ніби якусь казку»: у Луцьку виступив Іван Малкович

06 Жовтня 2019, 14:10
1098

До Луцька завітав український письменник, засновник та директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та лауреат національної премії імені Тараса Шевченка Іван Малкович.

Захід відбувся 5 жовтня в рамках ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» у Волинському академічному обласному театрі ляльок.

«Все це почалося у 2011 році. Одного дня декан Факультету філології та журналістики Юрій Громик сказав: «До університету приїжджає Іван Малкович, і ви повинні його почути». До того я ніколи не бачила й не чула Малковича, але прекрасно знала про «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-Гу». Маленькі сім книжечок цього видавництва я дуже берегла. І ось ми прийшли на презентацію – і 1 годину 20 хвилин відбувається щось абсолютно неймовірне: ти бачиш людину і розумієш, що слухаєш ніби якусь казку. Ти захоплюєшся», – зазначила директорка фестивалю Елла Яцута.

Опісля на сцену вийшов Іван Малкович, який розпочав виступ із зачитування віршів з «Антології української поезії ХХ століття».

Цього вечора у стінах театру ляльок звучали вірші Юрія Дарагана, Андрія Малишка, Павла Тичини, Євгена Маланюка, Дмитра Павличка, Олекси Стефановича, Миколи Холодного, Назара Гончара тощо.

«Ось цей затишний світ, коли багато листя, коли воно опадає. Нам тоді стає самотніше, і тоді поезія стає необхідна», – сказав Малкович.

Також на заході письменник зачитував і власні вірші. Після чого для  шанувальників організували автограф-сесію.

Нагадаємо, «Фронтера» – це концентрація літературних і музичних подій упродовж трьох днів 4–6 жовтня.

Читайте також: У Луцьку стартував літературний фестиваль «Фронтера»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024