стрічка

Представників ОБСЄ зацікавила релігійна ситуація у Гощанському районі

13 Червня 2019, 15:25
1241 Джерело: www.rv.gov.ua

Голова Гощанської райдержадміністрації Юрій Ковальчук та його заступник Тарас Гоменюк зустрілися з міжнародними спостерігачами Львівського представництва Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили релігійну ситуацію, яка склалася в Україні, та Гощанському районі зокрема, через перехід церкоп до Православної церкви України, повідомляють на сайті РДА. 

Міжнародних спостерігачів турбували питання врегулювання міжконфесійного конфлікту у селі Мнишин. Юрій Ковальчук запевнив, що завдяки зусиллям місцевої влади та правоохоронних органів в районі міжконфесійний спокій, а суперечки, що виникають, носять, переважно, мирний характер.

Районна комісія з визначення порядку користування Покровською церквою у селі Мнишин провела інвентаризацію культової споруди та майна, а  релігійним громадам запропонували почергово користуватися храмом.

Представників ОБСЄ також цікавили питання присутності на Гощанщині національних меншин, процесу децентралізації, проблем переселенців з Криму та Донбасу, які проживають у Гощанському районі.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024