стрічка

Відомий любешівчанин-костоправ радить лікуватися квітковим компресом

09 Червня 2019, 19:03
Іван Сергійчук 7286 Джерело: drugyj.com.ua
Іван Сергійчук

Поради відомого волинського костоправа Івана Сергійчука в лікуванні спини, шиї та інших недуг.

Кожен день до нього звертаються по допомогу 30 – 40 людей. Приїжджають із усіх куточків України. Хто не в змозі – просить  пораду по телефону. А секрет – в унікальних здібностях цілителя, які передалися йому від діда – легендарного костоправа Івана Довгуна із села Бірки на Любешівщині – пише Другий.

Отримавши дідів досвід та вивчившись на лікаря-реабілітолога,  Іван Сергійчук може доторком пальців виявити хвороби, які не показує навіть УЗД. А виявивши, – розблокувати защемлені нерви, позбавити головного болю, «поставити на місце» хребці в спині, нормалізувати кровʼяний тиск і роботу внутрішніх  органів.

Першою причиною, чому  на прийом до нього збільшується число хворих саме навесні, він вважає працю на городах, яка дає надто велике навантаження на організм після малорухливого способу життя взимку. Друга причина – різкий перепад температур надворі. Тому радить до весняно-польових робіт готуватися взимку. Наприклад, щодня виконувати фізичні вправи для рук і спини.

«Та якщо спина все таки не впоралася з навантаженнями, раджу щодня висіти, тримаючись руками за перекладину. Починати висіти треба з трьох секунд, щодня додаючи по одній секунді. Ще краще, коли людина під час висіння піднімає ноги, згинаючи в колінах. Бо така вправа розтягує хребет і водночас «закріплює» його мʼязами спини», – зазначає Іван Сергійчук.

Якщо ж людям похилого віку важко втримати руками вагу свого тіла, їм підійде інша вправа: лягти спиною на мʼякий килимок, зігнувши ноги в колінах і максимально можливо притуливши їх до живота, обхопити обома руками і в позі такого перевернутого містка гойдатися. Така вправа теж допомагає розтягнути затиснуті хребці спини.

Проте, наголошує костоправ, вправи для розтяжки протипоказано робити за різкого та сильного болю в спині, бо це може ще більше нашкодити хребту і навіть спровокувати параліч.

«Нерідко хворі звертаються з проханням підлікувати ногу, бо щось «тягне». Я обстежую спину і виявляю, що причина болю – не в нозі, а у спині: хребець перетиснув нерва, який відповідає за роботу ноги. Тож кому за один сеанс, а кому за декілька, ставлю хребці на місце – і нога відновлює свою функціональність» – каже Іван Сергійчук.

Серед доволі поширених навесні проблем і зміщення внутрішніх органів черевної порожнини,  яку в народі називають підорвою, що зʼявляється внаслідок непомірного підняття важкого, у жінок може виникати після пологів, а в дітей – і після надмірного стрибання.

Нерідко через підорву загострюються і такі захворювання, як гастрит і виразкова хвороба шлунку.

«Це викликано тим, що ранки чи рубці (а саме так на слизовій шлунку виглядає гастрит чи виразка) під час зміщення шлунку травмуються, «роздираються», як і будь-яка жива рана – викликають больові відчуття. Тому потребуватимуть більш тривалого, ніж підорва, лікування. Найпростіший спосіб загоїти таку ранку – пити рідкий кисіль із насіння льону. Для того 1 ст.л. насіння потрібно в термосі залити 250 мл окропу й лишити до перетворення окропу в кисіль (нема термоса – використовуйте банку, яку треба замотати в рушник). Пити кисіль необхідно натщесерце 2 – 3 на день по 1 скл. Після того 30 хв. нічого не їсти і не пити, аби кисіль устиг обмазати ранку і пришвидшив її загоєння. За бажання можна не лише пити кисіль, а й споживати насіння льону, ретельно його пережовуючи. Тим паче, що на смак воно схоже на насіння соняшнику», – радить лікар.

Звертаються часто до Івана Сергійчука і з невралгією потиличного нерва. Ця недуга супроводжується інтенсивним болем задньої половини шиї та може поширюватися на волосяну частину голови. Виникає вона як у дорослих, так і в дітей. Щоб зупинити її симптоми, хворий зазвичай приймає знеболювальне. Але воно або взагалі не допомагає, або знімає біль на нетривалий час.

«І це зрозуміло. Бо першопричину хвороби – запалення нерва – ці таблетки не усувають. Моя прабабуся лікувала потиличну невралгію деревʼяною кочергою: нагрівала її, легенько била нею по шиї і потилиці, і таким чином затиснутий нерв розслабляла та зігрівала. Я, звісно, такі інструменти вже не використовую, але принцип лікування схожий: легкі точкові постукування ребром долоні, поєднанні із зігрівальними компресами», – зауважує Іван Сергійчук.

Для таких компресів Іван Сергійчук рекомендує настоянки золотого вуса, живокосту. А в період цвітіння радить зібрати квіти кульбаби, акації, каштану та бузку. Цим цвітом в однакових пропорціях наповнити доверху скляну ємність (найкраще, аби слоїк був із темного скла), залити перваком чи 50 – 70% спиртом, щільно закрити і 21 день зберігати в темному місці, щодня струшуючи вміст ємності. Процідити. Зберігатися така настоянка може тривалий час за температури +5 – +20 градусів, але обовʼязково – в темному місці.

На прохання редакції «Другого» Іван Сергійчук погодився дати номер свого мобільного телефону. Але просить телефонувати лише з 21:00 до 22:00, крім вихідних та святкових днів: (099) 739-93-37.

Читайте також: Підорва: поради лікаря-реабілітолога з Любешівщини

Коментарі
12 Лютого 2020, 12:43
Цікаво почути відгуки про Івана Довгуня.<br/>Відгукніться,будь-ласка хто в нього лікувався,який був результат..?
12 Лютого 2020, 12:45
Вибачте,хотів сказати-Івана Сергійчука.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024