стрічка

Бабуся, яку побили в центрі Луцька за плакат проти Зеленського, розповіла про конфлікт

18 Квітня 2019, 11:21
Людмила Філіпович 1964
Людмила Філіпович

Людмила Філіпович, 79-річна лучанка, яка агітує проти Володимира Зеленського, розповіла деталі конфлікту.

Про це пише ІА «Конкурент».

Так, пенсіонерка стверджує, що виступає проти Зеленського, оскільки, на її думку, він трохи залежний від Росії і знаходиться в орбіті впливу олігарха Ігоря Коломойського. Разом із тим вона не може пробачити шоумену жарти про Україну.

Жінка розповідає, що у суботу, 13 квітня, не планувала мітингувати, проте хороша погода та велика кількість людей на центральній площі спонукали її дістати з сумки плакат з написом: «Зеленський – наркоман?».

У підсумку через цей напис у неї зав'язалася бійка з іншою літньою пані, а очільник штабу Володимира Зеленського у Волинській області Валерій Стернійчук написав на неї заяву до поліції.

Далі інформацію подаємо у вигляді розшифрованого діалогу.

– У вас на плакаті написано «Зеленський – наркоман?». Чому ви питаєте про це?

– Якби я не поставила знак питання, то ці слова розцінювалися б, як заява. Мене могли б і до суду затягнути.

– А що ви думаєте про Порошенка?

– Думаю, що він найбільш гідний з тих кандидатів, які йшли у президенти. 

– Ви будете продовжувати виходити на протести?

– Звісно! Якщо не буде дощу, то завтра стоятиму!

– З яким плакатом?

– «Зеленський – наркоман?». В мене є й інший, більш м’який напис, але я розумію, що треба стояти з тим, хоча б ще трохи. Я завітаю до управління СБУ, щоб закликати їх контролювати площу. Я поліції про це вже казала, а то в мене знову плаката видеруть.

– Розкажіть про ваш крайній одиничний протест у суботу. Що там сталося?

– До мене прийшов молодий хлопець (керівник штабу Володимира Зеленського у Волинській області Валерій Стернійчук) і викликав поліцію через те, що я стою з таким плакатом. Певно, що він не догледів там «знаку запитання» (посміхається). Поліцейські сказали, що я займаюся незаконною агітацією, проте я людина грамотна і пояснила, що маю право агітувати після оголошення результатів виборів. Вони замовкли і переключилися на те, що я стверджую, що Зеленський наркоман. То я показала знак запитання, і вони знову замовкли. У свою чергу я поцікавилася, чому вони не питають про мій порваний плакат та побите лице. Начальник штабу Зеленського свою заяву забрав, а я написала свою, щоб вони знайшли жінку, яка мене вдарила…

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024