стрічка

Волинські податківці викрили незаконний конвертаційний центр

02 Квітня 2019, 10:48
1092

Співробітники податкової міліції Волині під процесуальним керівництвом обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, в рамках якого викрили та ліквідували діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

Про це інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

У ході досудового розслідування у кримінальному провадженні викрили організовану групу, учасники якої, використовуючи підконтрольні фіктивні та транзитні підприємства, надавали послуги реальному сектору економіки Миколаївської, Херсонської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Київської та ряду інших областей по незаконному формуванню податкового кредиту та протиправного переведення  грошових коштів в готівку.

Незаконна схема ухилення діяла наступним чином: клієнти (підприємства реального сектору економіки) перераховували безготівкові кошти в якості оплати за ніби то отриманий товар на розрахункові рахунки фіктивних та транзитних підприємств. Готівку разом з підробленими первинними документами передавав організатор через кур’єрів замовникам послуг,  за грошову винагороду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт направили до суду.

Коментар