стрічка

У Московському патріархаті погрожують судом виданню Район.Острог за новину про ПЦУ

12 Лютого 2019, 16:02
Церква в селі Тесів на Острожчині 1501
Церква в селі Тесів на Острожчині

Юристи Рівненської єпархії УПЦ (МП) збираються подати позов проти інтернет-видання Район. Острог через публікацію про громаду Свято-Миколаївської церкви села Тесів, яка голосила про бажання приєднатися до ПЦУ.

Перша громада на Острожчині оголосила про бажання перейти до ПЦУ

Про це йдеться на сайті Православної спілки журналістів.

За словами настоятеля храму отця Олександра Завірюхи, надана інформація не правдива, оскільки він особисто відвідував селян і ті висловили свою підтримку УПЦ.

«Ініціатором переходу в ПЦУ є сільський голова Сергій Мартинюк, власне, він зі своєю матір'ю і колотить громаду ще з Різдва. У нього виходить тримати напругу в селі, а от домогтися свого чиновник не може», – прокоментував для СПЖ ситуацію протоієрей Олександр Завірюха, настоятель місцевої Свято-Миколаївської церкви.

Нагадаємо, що священик проігнорував запрошення на збори, озвучене сільським головою Сергієм Мартинюком, на яких говорили про бажання перейти до ПЦУ.

Офіційна позиція редакції Район.Острог:

Заяву на сайті СПЖ про судовий позов за новину розглядаємо як засіб психологічного тиску на редакцію Район.Острог. Також вважаємо це спробою наступу на свободу слова, гарантованого статтею 34 Конституції України шляхом свідомої маніпуляції і перекручення фактів. У разі повторних спроб тиску на редакцію будемо звертатися за захистом у правоохоронні органи України.

Натомість читачам ми гарантуємо і на далі якісну роботу, зокрема незаангажоване висвітлення процесів, пов'язаних із церквою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024