стрічка

«Армія – це не тралі-валі», – Петро Савчук

08 Лютого 2019, 09:28
Фото ілюстративне 1117
Фото ілюстративне

Ректор Луцького національного політехнічного університету Петро Савчук розповів, як у них проходить підготовка військовослужбовців.

Про це стало відомо 6 лютого під час прес-конференції з посадовцем.

Нагадаємо, розповіли, скільки грошей потрібно на ремонт Будинку офіцерів у Луцьку.

За словами, ректора, нещодавно в університеті був випуск офіцерів, близько 80 молодих людей, левова частка з яких пішли служити офіцерами.

«Це не як колись, для галочки, для паралельних можливостей. Наразі це все проходить свідоміше й патріотичніше. Дивує, що держава практично дистанціювалася від цього процесу. Якщо в офіцерських навчальних закладах є і державна підтримка, й державні місця, фінансова підтримка розвитку інфраструктури, то з тими вишами, серед яких і наш, які були свідомі і подали заявки на відкриття військових кафедр, ризикуючи певними моментами, бо армія – це не тралі-валі, ситуація склалася інакше. Там жорсткі вимоги до підготовки, відбір, величезна відповідальність, бо це ми готуємо людей до нелегких умов та ситуацій, вони мають бути добре підготовленими, аби не втратили здоров’я, не загинути», – каже Савчук.

Посадовець зауважив, що його дуже дивує, що механізми сприяння взагалі відсутні до такого роду діяльності. Але луцький «політес» хотів зробити свій внесок в обороноздатність, крім того, в них була частково сформована інфраструктура для цього.

«В області ніхто цим не займався, тому ми вирішили цю нішу заповнити. Ми відкрили підготовку фахівців з фізичної культури – це підготовка воєнруків. Дивує ситуація, що багато студентів поступили на контракт, 30% від цих коштів згідно угоди, яка надала нам право на підготовку, ми відраховуємо в Міністерство оборони України», – додав ректор.

За словами, Петра Савчука, університет неодноразово звертався, аби ці кошти потратили на зміцнення матеріально-технічної бази. Проте їм навпаки висувають претензії, чому вони ці кошти відраховують.

«Ну а ми продовжуємо дискусію, бо вважаємо що це не справедлива ситуація. Надіємося, що якимось чином їх переконаємо», – зауважив Савчук.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024