стрічка

На Горохівщині назріває суд за церкву

03 Лютого 2019, 17:25
Церква у селі Піски 2324
Церква у селі Піски

До трьох десятків прихожан Святогеоргіївського храму УПЦ МП збираються судитися з 345 односельчанами, які хочуть приєднатися до Православної церкви України.

Другі парафіяльні збори відбулися у Пісках 3 лютого. З 377 опитаних є 345 голосів «за» і 10 «проти». Деталі зборів для Район.Горохів розповів директор Берестечківського краєзнавчого музею Олег Дергай, який проживає у селі Піски. 

«Люди зібралися оголосити настоятелю своє волевиявлення, але він не прийшов на збори. Двічі до нього додому ходили делегати, щоб запросити, але дім був зачинений, лише було чути як закриваються і відкриваються міжкімнатні двері», – розповів Олег Дергай.  

Тому на зборах вирішили дочекатися нагоди, щоб озвучити настоятелю Богдану Христинцю результати голосування. Тим часом прихильники Московського патріархату підготували судовий позов, оскільки вважаю, що односельчани, які хочуть переходу у ПЦУ не мають права приймати такі рішення і не є членами релігійної громади.

Станом на 3 лютого у Берестечківсьому благочинні з приєднанням до ПЦУ визначилися у селах ПіскиЗеленеГаличаниКутрівНовостав і Мерва. УЗа перехід Берестечківського собору підписалося понад сім сотень людей, але настоятель по суті заблокував процес: не віддає ключів і не проводить богослужінь.  

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024