стрічка

У Волинській єпархії не визнають, що більшість скобелківської парафії хоче в ПЦУ

20 Січня 2019, 22:43
Люди під церквою 3644
Люди під церквою

Волинська єпархія опублікувала на офіційному сайті заяву, згідно якої «Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ села Скобелка відмовилась змінювати конфесійну підлеглість».

Такий погляд на події у селі Скобелка Горохівського району оприлюднили ввечері, 20 січня, на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Повідомляють, що 20 січня у Свято-Миколаївському храмі відбувалося богослужіння, яке очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужив настоятель храму священик Назарій Філіпович.

На сайті стверджують, що наприкінці служби прихильники ПЦУ, серед яких був і настоятель Свято-Вознесенського храму Горохова Андрій Сидор, почали сходитись на територію храму, аби провести збори щодо переходу громади у ПЦУ. Крім активістів до церкви приїхав бус з тітушками і немісцевими московськими священиками.

Нагадаємо, у селі Скобелка зібрали 800 голосів за перехід в ПЦУ, з яких на зборах було 267 осіб, а проти висловилося 35.

Однак Волинська єпархія УПЦ МП вважає таке рішення «зміною юрисдикційної підлеглості», а не необхідністю після здобуття Україною Томосу. І побоюється «захоплення їхнього храму прихильниками ПЦУ».

Далі для ознайомлення подаємо частину тексту звернення, яке опублікували на сайті Волинської єпархії УПЦ.

«Під кінець Богослужіння на територію храму почали сходитись прихильники ПЦУ (УПЦ КП), які планували провести цього дня збори про зміну юрисдикційної підлеглості. До них долучився місцевий декан УПЦ КП – Андрій Сидор та інші представники Київського патріархату. Варто зауважити, що активісти не брали участі у Божественній літургії, проте заявляли про своє право впливати на подальшу долю релігійної громади.

Після тривалих суперечок на церковному подвір’ї, Свято-Миколаївська релігійна громада УПЦ села Скобелка разом з настоятелем вчергове засвідчила своє бажання залишитись у підпорядкуванні канонічної Української Православної Церкви. Настоятель і віруючі звертаються до усіх про молитви, оскільки побоюються захоплення їхнього храму прихильниками ПЦУ (УПЦ КП)».

 

Позиція на сайті Волинської єпархії УПЦ МП
Позиція на сайті Волинської єпархії УПЦ МП

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024