стрічка

Як на Камінь-Каширщині парафіяни голосували за перехід в УПЦ

18 Січня 2019, 18:18
Як на Камінь-Каширщині парафіяни голосували за перехід в УПЦ 2587
Як на Камінь-Каширщині парафіяни голосували за перехід в УПЦ

Більшість парафіян храму Різдва Іоанна Предтечі, що у селі Кримне Броницької сільської ради заявили про свій намір перейти з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

У четвер, 17 січня, люди прийшли до церкви на збори, аби засвідчити своє бажання приєднатися до ПЦУ.

Коли у церкві почав правити Нафанаїл, вони вийшли.

За приєднання до ПЦУ парафіяни проголосували поблизу храму.

 

Після голосування громада молилася на вулиці та співала різдвяних пісень.

 

Яким чином люди далі мають відстоювати своє бажання приєднатися до ПЦУ, пояснив Камінь-Каширський декан протоієрей Володимир Мицько

Нагадаємо, що до цього селяни уже зібрали підписи за це. З 930 парафіян за перехід в ПЦУ підписалося 750 осіб. А це понад 80 відсотків парафіян місцевого храму.

 

Отець Володимир також зауважив, що слово завжди за більшістю, а тому в даному випадку селяни мають зібратися та домовитися між собою.

 

Тим часом у церкві за зачиненими дверима залишалися святі отці церков найближчої округи на чолі із єпископом Луцьким і Волинським УПЦ МП Нафанаїлом з благочинним Камінь-Каширського району Стефаном, також кілька десятків прихильників МП, серед яких чимало людей приїжджих.

Зауважимо, що перед цим отець Сергій Голодюк забрав із храму деякі речі. І громада цьому не перешкоджала.

 

Як діятимуть селяни згодом, час покаже. А поки що у законодавстві України відбуваються зміни. Зокрема 17 січня Верховна Рада ухвалила законопроект про зміну підлеглості релігійних громад.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024