стрічка

У Брониці люди проголосували на вулиці за перехід в ПЦУ, поки «емпешні» священики закрилися в церкві

17 Січня 2019, 16:31
Збори у селі Брониця 8383
Збори у селі Брониця

Збори громади відбулися 17 січня. Цього дня крім місцевих жителів у село також прибув єпископ Луцький і Волинський УПЦ МП Нафанаїл з Камінь-Каширським благочинним Стефаном і священиками сусідніх сіл.

Спершу люди зібралися у церкві, щоб провести збори, але Нафанаїл розпочав правити молебень. Тоді прихильники ПЦУ вийшли з храму, а в приміщення залишилося орієнтовно 50 осіб, серед яких як місцеві, так і приїжджі. Про це повідомляє кореспондентка Район.Камінь-Каширський.

У зборах на церковному подвір'ї взяло участь 150 осіб, які одноголосно висловилися за перехід в Православну церкву України. Нагадаємо, раніше у селі зібрали підписи. З 930 парафіян за перехід в ПЦУ підпислося 750 осіб.

Детально читайте: Блокували сільраду чи ні: що сталося у Брониці

Сільський голова Петро Кошелюк, який був присутній на місці подій, закликав сторони до толерантності.

Після завершення молебня духовество МП вийшло на подвір'я із запрошенням зайти у храм, але люди відмовилися. Тоді священики спробували селян переконати, що не варто поспішати з таким рішенням, на що учасники зборів не погодилися і продовжували колядувати.

Духовенство ПЦУ представляв декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мицько, який 18 січня на 16:00 годину прибуде освячувати «вечірню воду», а о 7:00 годині ранку приїде на Водохреще 19 січня.

Прихильни Московського патріархату на момент публікації залишилися у церкві, а більшість, яка примкнула до ПЦУ розійшлася.












Читайте також: Тиждень по Томосу: які настрої у волинського духовенства і чому

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024