стрічка

На Маневиччині планують створити додаткові ресурсні кімнати в школах

15 Січня 2019, 15:03
Ресурсна кімната 2693
Ресурсна кімната

Протягом 2019 року запланували створити ще три ресурсні кімнати у освітніх закладах Маневицького району. 

Зокрема такі приміщення з’являться у селах Гораймівка, Старий Чорторийськ та Куликовичі.

Ресурсні кімнати в районі вже створені у школах імені Героя України Андрія Снітка та села Оконськ. Також у Маневичах діє інклюзивно-ресурсний центр на базі НВК «Маневицька ЗОШ 1-3 ступенів №2-гімназія».

Такі кімнати містять навчальну, соціально-побутову, ігрову та відпочивальну зони. В кімнаті також є кухня для отримання дитиною повсякденних навичок, а також корекційні та наочні засоби для проведення розвивальних занять. Меблі в ній модульні, що дозволяє по-різному формувати робочі зони – індивідуальні та для роботи в групах.

Крім того, приміщення ресурсної кімнати Маневицької загально-освітньої школи №1, оснащене комп’ютером та принтером для роботи, для освітнього закладу села Оконськ придбають комп’ютерне обладнання до кінця навчального року.

За кошти місцевого бюджету зробили ремонт приміщень, за кошти державної субвенції закупили додатковий навчальний матеріал, меблі, посуд, електрочайники, мікрохвильові печі, відповідно до наказу МОН від 23 квітня 2018 року № 414 «Про затвердження Типового переліку спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах закладів загальної середньої освіти».

Читайте також: Маневичі: як виглядають кабінети інклюзивно-ресурсного центру.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024