стрічка

Як у Луцьку навчали народним ремеслам

09 Січня 2019, 10:37
Фото ілюстративне 1355
Фото ілюстративне

У Луцьку триває арт-проект «Різдвяна майстерня». Кожен охочий мав можливість повчитися плести з бісеру та спробувати ткацького мистецтва.

Від 19-го грудня у Луцьку діє «Різдвяна майстерня», де проходять захоплюючі майстер-класи від народних умільців. Кожен охочий може долучитися до акції і повчитися тому чи іншому ремеслу, — йдеться у сюжеті «СфериТВ».

Майстриня Дар’я Василевська власноруч виготовляє іграшки та аксесуари зі шкіри. Сьогодні з дітками працює над справжньою різдвяною зіркою.

Лучанка Валентина Солодова вчить діток бісероплетінню. Жінка розповідає, що після виходу на пенсію, як то кажуть, відкрилося друге дихання і знайшлася мила серцю та душі справа. На майстер-класах пані Валентина не вперше, бо ж з дітками надзвичайно подобається працювати.

Майстриня з ткацтва Світала Курбан показала учасникам, що за допомогою звичайних рамочок та мотузок із речей, які вже віджили своє, можна зробити нову яскраву річ.

Михайло Мажара, який 30 років життя віддав гончарству,  на майстер-класі поділився досвідом з дітками. Він зауважує, що не пропонує створити певний визначений виріб, дитячі руки самі мають відчути, що вийде в результаті.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024