стрічка

Команда «Район.in.ua» отримала престижну професійну нагороду

23 Серпня 2023, 08:31
Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group і «Район.in.ua» Наталія Пахайчук 6306
Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group і «Район.in.ua» Наталія Пахайчук

Національна мережа гіперлокальних медіа «Район.in.ua» отримала професійну нагороду від Media Development Foundation (MDF) – громадської організації, що займається підтримкою незалежних ЗМІ в Україні.

Нагородження найвпливовіших місцевих українських новинних медіа відбулося під час журналістської конференції у Межигір’ї, яку присвятили десятиріччю роботи Media Development Foundation.

Премію у номінації Best Media Outlet Expansion Award («За найкраще розширення медіа») вручили керівниці інноваційних проєктів CID Media Group і Район.in.ua Наталії Пахайчук.

Нагадаємо, мережа гіперлокальних медіа існує вже вісім років і сьогодні охоплює 48 новинних сайтів, які працюють у Волинській, Рівненській, Львівській, Закарпатській та Херсонській областях.

Читати також: Вісім сайтів – у восьмий рік Району: почали роботу нові медіа на Херсонщині та Закарпатті

Одноденна журналістська конференція пройшла у Межигір’ї
Одноденна журналістська конференція пройшла у Межигір’ї

Керівник департаменту досліджень MDF Максим Срібний, вручаючи нагороду, відзначив, що саме завдяки «Районам» є місточок між Херсонщиною і Закарпаттям, між Горганами і поліськими болотами, Дніпром і Шацькими озерами.

«На ментальній мапі ми можемо побачити Колочаву, Гощу, Турійськ, знати, що там відбувається і розуміти нашу країну трошечки глибше. Вони пишуть про себе, що не просто група видань, вони співпрацюють і допомагають один одному, і що поява кожного наступного видання підсилює їх. Якщо це правда – то я можу з впевненістю сказати, що це найсильніша мережа локальних видань в Україні», – сказав він.

Під час вручення нагороди
Під час вручення нагороди

Наталія Пахайчук відзначила, що це перша нагорода «Районів» і що дуже приємно отримувати визнання на такому рівні. А ще пригадала засновника CID Media Group Івана Корсака.

«Нещодавно я прочитала таку фразу: «Я бачу далеко, тому що стою на плечах велетнів». І таким велетнем, на плечах якого ми стоїмо, є засновник CID Media Group, газети «Сім’я і дім» є Іван Корсак. Тому що без нього, без його віри в незалежну локальну українську журналістику не було би сьогодні «Районів». І якщо колись газета «Сім’я і дім» була у кожній волинській родині, то зараз наші краяни, і вже не тільки на Волині, починають і закінчують свій день на «Районах», – зазначила Наталія.

За її словами, за вісім років через редакції «Район.in.ua» пройшли дві сотні журналістів, а сьогодні у них працюють понад 50 дівчат і хлопців, які живуть у різних регіонах, мають різний життєвий і професійний досвід, різний вік.

«Різниця між наймолодшими і найстаршими працівниками у нас іноді понад 40 років!», – додала медійниця.

Читати також: Педагогіка, зварювання та акторство: медійники Район.in.ua розповіли, ким би були поза журналістикою

Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group і «Район.in.ua» Наталія Пахайчук
Керівниця інноваційних проєктів CID Media Group і «Район.in.ua» Наталія Пахайчук

Премія у номінації Best Media Outlet Expansion Award
Премія у номінації Best Media Outlet Expansion Award

MDF у різних номінаціях відзначили ще 13 місцевих новинних медіа: «Цукр» (Суми), TheBuchaCity, RIA Media Corp, МОСТ (Херсон), «Або – Агенція медійного росту», «Реальная газета» (Донеччина, Луганщина), Donbas Frontliner, «Трибуна.Суми», «Вільне радіо» (Бахмут), Медіаплатформа «Вгору» (Херсон), Суспільне Чернігів і Суспільне Харків, «Четверта влада» (Рівне).

Учасники конференції
Учасники конференції

Також під час конференції медійники з усієї України брали участь у панельних дискусіях. 

Учасники конференції обговорювали роль локальної журналістики, зокрема під час війни, освіту для журналістів і про те, як змінилися медіа за минулі 10 років.

Наталія Пахайчук взяла участь у панельній дискусії щодо освіти для журналістів
Наталія Пахайчук взяла участь у панельній дискусії щодо освіти для журналістів

Довідково: Громадська організація Media Development Foundation була заснована у 2013 році як відповідь незалежних журналістів на репресії щодо преси з боку режиму Януковича. 

Уже десять років MDF займається менторською та консультаційною підтримкою локальних і нішевих медіапроєктів. Команда надає інструменти та тренінги, необхідні для того, щоб зробити медіа сильними, допомагає редакціям знаходити стійкі шляхи розвитку та робить їх ефективнішими у реалізації змін через створення потужного контенту і взаємодію зі своїми спільнотами. З початком повномасштабної війни з Росією, організація допомагає українським ЗМІ, що постраждали внаслідок російської агресії.

Виконавчий директор Media Development Foundation  Євген Заславський
Виконавчий директор Media Development Foundation Євген Заславський

Менторка у Media Development Foundation Юлія Сухаревська
Менторка у Media Development Foundation Юлія Сухаревська

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024