стрічка

Вісім сайтів – у восьмий рік Району: почали роботу нові медіа на Херсонщині та Закарпатті

06 Червня 2023, 13:00
Медійники мережі Район.in.ua 2039
Медійники мережі Район.in.ua

У національній мережі гіперлокальних медіа Район.in.ua запрацювали нові сайти на Херсонщині та Закарпатті: Район.Берислав, Район.Генічеськ, Район.Каховка, Район.Скадовськ, Район.Берегове, Район.Рахів, Район.Тячів та Район.Хуст.

Технічний старт нових медіа відбувся у травні, офіційно вони запрацювали 6 червня. Про це повідомили у медіахолдингу CID Media Group.

Цю дату для старту вибрали не випадково, адже саме 6 червня 2015 року запрацював перший сайт мережі – волинське видання Район.Луцьк.

«Цьогоріч 6 червня, у День журналіста, ми мали б святкувати восьмий день народження мережі Район.in.ua. Початок роботи нових сайтів хотілося прив'язати до світлої події. На жаль, старт стався не таким, яким ми його хотіли б бачити. Та це нас не зупиняє. Адже реалії нашого часу знову й знову доводять важливість та необхідність незалежних гіперлокальних медіа. Упевнений, що нові видання на Херсонщині та Закарпатті будуть корисними, вагомими та впливовими. Українська аудиторія потребує якісної журналістики. Ми будемо її забезпечувати», – зазначив директор медіахолдингу CID Media Group Ігор Денисевич.

Про важливість якісних гіперлокальних видань на окупованих та прифронтових територіях говорить й керівниця Херсонської мережі Район.in.ua Євгенія Вірлич

Вона координуватиме роботу нових сайтів та видання Район.Херсон, яке запрацювало раніше.

«Звісно, хотілося б відкритись із позитивом, але росіяни підготувались до нашого відкриття: підірвали самих себе й мешканців Херсонщини разом із Каховською гідроелектростанцією. У такі часи наша робота стає дедалі більш важливою, адже люди чекають на інформацію. Ми перевіряємо та оперативно подаємо найважливіші новини регіону. Тож відкриваємось дуже вчасно», – сказала керівниця Херсонської мережі Район.in.ua Євгенія Вірлич.

На Закарпатті ж тепер діє сім Районів. Шість висвітлюють життя громад новоутворених адміністративних районів, для жителів Свалявщини також працює Район.Свалява, який почав роботу восени 2020 року.

Керівницею Закарпатської мережі Район.in.ua працює журналістка та медіаменеджерка Ольга Магас. Вона уже тривалий час представляє Райони на Закарпатті.

«Коли ми починали роботу на Закарпатті – це було щось незвідане і цікаве. Напевно, ми самі кинули собі професійний виклик і вже сьогодні бачимо, що прийняли його гідно і все вдалося. Закарпаття – особливий, яскравий та дуже контрастний регіон, який вартий того, щоб про нього дізнавалися з різних ракурсів. Тож чекайте багато гарних новин, репортажів та інтерв'ю. Вам це сподобається!» – каже керівниця Закарпатської мережі Район.in.ua Ольга Магас.

Довідково: мережа Район.in.ua функціонує у складі медіахолдингу CID Media Group. Під брендом «Районів» працює майже 50 видань.

На Волині – це Район.Луцьк, Район.Рожище, Район.Ковель, Район.Ківерці, Район.Любомль, Район.Шацьк, Район.Горохів, Район.Володимир, Район.Іваничі, Район.Маневичі, Район.Камінь-Каширський, Район.Локачі, Район.Любешів, Район.Ратне, Район.Стара Вижівка та Район.Турійськ.

У Рівненській області діє вісім сайтів: Район.Острог, Район.Сарни, Район.Дубно, Район.Рівне, Район.Вараш, Район.Корець, Район.Демидівка та Район.Гоща.

На теренах Закарпаття працюють: Район.Свалява, Район.Ужгород, Район.Мукачево, Район.Тячів, Район.Рахів, Район.Берегове та Район.Хуст.

На Львівщині діє Район.Моршин та Район.Буськ. 

На півдні України працюють: Район.Херсон, Район.Берислав, Район.Каховка, Район.Генічеськ та Район.Скадовськ.

Також у мережі Район.in.ua функціонують тематичні проєкти: Район.Медицина, Район.Історія, Район.Культура, Спорт на Районі, Район.Закордон, Бізнес.Район, Еко.Район, Район.Життя та Район.Освіта.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024