стрічка

У Ковелі біля школи бігає зграя собак

16 Жовтня 2018, 15:00
У Ковелі біля школи бігає зграя собак 2244
У Ковелі біля школи бігає зграя собак

Біля входу до школи №11 у Ковелі дітей зустрічає зграя собак.

Про це повідомляє Іван Трофімук на сторінці «Ковель Life» у Фейсбук.

«Зграя, яка не завжди доброзичливо махає хвостиками, а часто агресивно гарчить на дітей. Сторож, який пробував відлякувати, змушений був втікати. Проблема, звичайно, не тільки школи, а й міста загалом. Наскільки знаю, дирекція неодноразово зверталась до влади міста – безрезультатно. В розмовах влада в більшості жаліється, що через волонтерів руки зв'язані», – йдеться у дописі.

Комунальне підприємство «Добробут», яке займається виловом і стерилізацією фіксує звернення. «Але коли виловлять сказати не може. Та й після стерилізації собак відпускають туди ж, де виловили, а менш агресивними від того вони не стають. Питання: навіть якщо стерилізують, що з ними робити далі?», – пише Іван.

«Особисто теж люблю собак і до бродячих з агресією не відношусь. Але бачу в них відверту небезпеку для своїх дітей. Вини собак в цьому немає – вони жертви безвідповідальності людей, що їх покинули. Але не лише їх, а й тих, хто їх підгодовує, зокрема, на території школи. Як писав Екзюпері, ми відповідальні за тих, кого прируричили. Тому, якщо не припусти Бог станеться біда, вина буде й на підгодовувачах також», – зазначає Іван Трофімук. 

 









Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024