стрічка

З початку цього року аудитори Волині забезпечили відшкодування втрат на понад 14 мільйонів гривень

11 Серпня 2018, 14:00
Аудитори Волині забезпечили відшкодування втрат на 14,2 млн грн 857
Аудитори Волині забезпечили відшкодування втрат на 14,2 млн грн

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області протягом січня – липня 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на 14,2 млн гривень.

До підприємств, установ та організацій під час ревізій, в яких виявлено порушення, у 23 випадках застосували заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань та прийняття вимоги про повернення використаної не за цільовим призначенням суми субвенції та коштів, наданих одержувачам бюджетних коштів, – йдеться на Урядовому порталі.

До правоохоронних органів з початку року передано 24 ревізійні матеріали,  за результатами яких розпочато 6 досудових розслідувань та вручено 13 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Протягом зазначеного періоду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів аудитори ініціювали перед органами прокуратури, об’єктом контролю та іншими державними органами 33 позови на 8,6 млн грн.

За недотримання законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 96 посадових осіб із накладенням штрафів на суму 17,1  тис. грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади та підприємств прийняли 37 управлінських рішень, якими 53 посадових осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024