стрічка

У селах на Волині побудуть нові амбулаторії

31 Липня 2018, 11:28
У селах на Волині побудуть нові амбулаторії 1322
У селах на Волині побудуть нові амбулаторії

Волинь потрапила у перелік регіонів, де відкриють нові амбулаторії у сільській місцевості за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини.

Всього  на території 15 регіонів України у 2018-му працюватимуть над створенням 310 таких медзакладів. Відповідний переліз затвердили наказом Мінрегіону, пише прес-служба Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка.

«Ми рухаємося чіткою маршрутною картою з впровадження ініціативи Президента України Петра Порошенка з розвитку якісної медицини у сільській місцевості. Амбулаторії будуватимуться в рамках нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України. Нова мережа первинки була сформована відповідно до методики, розробленої Мінрегіоном спільно з МОЗ, та передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також  перелік необхідного медичного обладнання для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини», — повідомив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Серед переліку затверджених проектів — медзаклади у селі Затурці Локачинського району, у Вишневі та Прилуцькому Ківерцівського району, у Прилісному та Троянівці Маневицького району, у Піщаному Камінь-Каширського району, Дубечне Старовижівського району та у Піщі Шацького району.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024