стрічка

Опалювальний сезон на Волині завершиться раніше, – Погуляйко

28 Березня 2024, 16:55
Фото ілюстративне 724
Фото ілюстративне

Опалювальний сезон на Волині завершується раніше через сприятливі погодні умови. Начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко видав розпорядження «Про завершення опалювального періоду 2023-2024 років».

Про це йшлося на нараді під керівництвом начальника ОВА, під час якої аналізували проходження опалювального сезону на Волині.

Зокрема Юрій Погуляйко зазначив, що, враховуючи наявні погодні умови та прогнозоване потепління, опалювальний період 2023-2024 років завершиться в області раніше. 

У виданому ним розпорядженні йдеться про те, що органам місцевого самоврядування області рекомендують закінчити опалювальний період при встановленні середньодобової температури протягом трьох днів не нижче +8 градусів Цельсія. 

Водночас зазначається, що кожна територіальна громада може завершити опалювальний період за інших кліматичних умов, якщо є така необхідність.

На нараді також зазначили, що підготовка до нового опалювального періоду розпочнеться відразу по завершенні діючого. 

Начальник управління житлово-комунального господарства Василь Венський доповів, що загалом опалювальний період 2023-2024 років на Волині пройшов стабільно. 

Заклади  соціальної сфери, освіти, охорони здоров’я та житловий сектор були повністю забезпечені теплопостачанням та іншими видами комунальних послуг. 

В області працювало 863 котельні, які опалювали 344 заклади охорони здоров’я, 911 закладів освіти та дошкільних навчальних закладів, централізовано опалювалось 3692 житлових будинки.

Область була повністю забезпечена газом. Усі підприємства області, що надають послуги з централізованого теплопостачання, які використовують природний газ («Луцьктепло», «Ковельтепло», «Володимиртепло», «Нововолинськ теплокомуненерго» та житлово-комунальне підприємство Рожищенської міської ради) мали укладені договори з газорозподільчими мережами.

Крім того на Волині 55 % теплової енергії вироблялося твердопаливними котлами, які також були забезпечені вугіллям, дровами, торфобрикетом.

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024