стрічка

Волинь готується прийняти пів тисячі вимушених переселенців із Донецької області

27 Березня 2024, 19:09
У травні у Волинську область прибуде чотири евакуаційні потяги. Фото ілюстративне 305
У травні у Волинську область прибуде чотири евакуаційні потяги. Фото ілюстративне

Волинь готується прийняти 500 вимушених переселенців із Донецької області.

Про це, як повідомляють у Волинській ОВА, говорили під час засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

За словами директорки департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксани Гобод, вже у травні в область прибуде чотири евакуаційні потяги. 

Нині тривають підготовчі роботи: розробили план прийняття евакуації, визначили точку, куди прибуватимуть люди, затвердили порядок взаємодії між органами виконавчої влади та благодійними організаціями.

«Найбільше навантаження буде саме на приймаючі громади. Відтак, відпрацьовуємо механізм, щоб всі помешкання, які пропонують, особливо в приватному секторі, були дійсно придатними для життя. В нас є ще час, аби підготуватися та гідно зустріти людей, – зауважила Оксана Гобод. – Також звертаюся до членів Рад ВПО на місцях, аби допомогли людям соціалізуватися на Волині. Щоб вони не відчували себе на чужині та швидше звикали до нового місця проживання».

Окрім того, заступниця директора департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Олена Маркусик  детально розповіла про продовження виплат допомоги на проживання, а також розширення інструментів підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як зазначила посадовиця, Уряд поступово змінює підхід до надання державної фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Це пов’язано з необхідністю оптимізувати бюджетні витрати та стимулювати людей працездатного віку шукати роботу.

До слова, станом на 1 січня 2024 року на Волині фінансову допомогу отримували 16 841 внутрішньо переміщена особа. У березні автоматичний перерахунок виплат провели для найбільш вразливих категорій, а саме – 4 566 чоловік.4

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024