стрічка

На Харківщині викрили інформатора, що зливав ворогу дані про ППО та дислокацію гелікоптерів

14 Березня 2024, 10:58
Затримали ворожого інформатора на Харківщині 172
Затримали ворожого інформатора на Харківщині

На Харківщині викрили місцевого мешканця, який повідомляв ворогу інформацію про розташування українських систем протиповітряної оборони та місця дислокації вертольотів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

 За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомили про підозру у поширенні інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району почав спілкуватися з представником РФ у Telegram. Мешканець Харківщини погодився на пропозицію ворога виконувати завдання на проведення підривної діяльності.

Підозрюваний вишукував у Лозівському районі місця розміщення українських вертольотів і передав ці дані російському куратору.

Чоловік їздив і до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. Цю інформацію він також передав ворогу, відправивши зображення карти місцевості з позначкою, де розташована протиповітряна оборона.

Також підозрюваний у домашніх умовах планував розробити саморобний вибуховий пристрій, який був необхідний для підриву залізничних колій з метою порушення логістики постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Харківщині. Проте чоловіку не вдалося це реалізувати, правоохоронці його викрили. 

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вирішують питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід здійснюють Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Затримали ворожого інформатора на Харківщині
Затримали ворожого інформатора на Харківщині

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Служба безпеки регулярно виявляє ворожих інформаторів, зокрема, і на Харківщині. Так, лише цього тижня затримали двох місцевих посібниць окупантів у Балаклії  та Ізюмі.

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024