стрічка

154 пікапи для війська закуповуватимуть через систему Prozorro

12 Березня 2024, 15:03
Пікапи для ЗСУ – ілюстративне фото 137
Пікапи для ЗСУ – ілюстративне фото

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони оголосила в системі Prozorro відбір постачальників для закупівлі 154 автомобілів типу Pick-Up.

Про це повідомляє сайт Міноборони України.

Загальна очікувана вартість – 206,5 мільйона гривень (з ПДВ). Термін постачання: до 90 календарних днів із дати підписання додаткової угоди про взяття бюджетних зобов’язань.

«Це лише початок масштабної роботи із постачання Збройним Силам України вкрай необхідних пікапів. Закупівля цих автомобілів має важливе значення для забезпечення потреб військових в сучасній техніці та їх бойової готовності», – запевнив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Закупівлю проводитиуть шляхом застосування рамкової угоди. Це дасть змогу в конкурентний спосіб закуповувати техніку, не розкриваючи для загального доступу чутливу інформацію.

«Зараз «Агенція оборонних закупівель» працює над підготовкою прямих угод із виробниками пікапів. Водночас працюємо з Міноборони та народними депутатами над змінами в законодавстві, які дозволять нам укладати такі контракти», – зазначила директорка «Агенції оборонних закупівель» Марина Безрукова.

Автомобілі типу Pick-Up повинні мати повний привід із колісною формулою 4х4 та вантажопідйомність не менше 0,8 тонни (з можливістю буксирування причепу повною масою не менше 0,85 тонни). Двигун дизельний із питомою потужністю не менше 136 кінських сил і відповідністю екологічним нормам не нижче рівня «ЄВРО-2».

Кузов (вантажна платформа) пікапа повинен бути металевий із можливістю розміщення в ньому особового складу у кількості не менше чотирьох людей, а також забезпечувати можливість монтажу додаткового обладнання під озброєння.

Через систему Prozorro держава планує закуповувати дрони. Також уже оголосили тендери на закупівлю харчування для військових.

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024