стрічка

Посадовці органів місцевого самоврядування незаконно захопили понад 200 земельних ділянок, – Міноборони

08 Березня 2024, 21:17
Фото ілюстративне 221
Фото ілюстративне

Міністерство оборони України підбило підсумки 2023 року з інвентаризації земель оборони. Загалом виявили понад 200 незаконно захоплених земельних ділянок.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міноборони.

Сертифіковані інженери-землевпорядники встановили, що посадові особи окремих органів місцевого самоврядування Львівської, Полтавської, Миколаївської та Черкаської областей самовільно зайняли та незаконно вилучили в Міноборони понад 170 гектарів земель, які необхідні для забезпечення обороноздатності країни.

Лише за нормативно-грошовою оцінкою, вартість вилучених земель становить понад 300 мільйонів гривень.

Міноборони вже скерувало до правоохоронних органів повідомлення про захоплення ділянок й очікує притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

За інформацією Головного управління земель та фондів, у 2023 році Міністерству вдалося скасувати державну реєстрацію за сторонніми особами 58 земельних ділянок загальною площею 2380 гектарів і повернути у свою власність понад 30 тисяч квадратних метрів нерухомості.

Це, зокрема, забезпечили у судовому та позасудовому порядках, шляхом реалізації рішень судів, оскарження протиправних рішень державних реєстраторів та виготовлення правовстановлюючих документів.

Також завдяки інвентаризації у 2023 році виготовили правовстановлюючі документи на земельні ділянки понад 100 військових містечок у різних областях України загальною площею 11,5 тисячі гектарів. Тепер власність на ці землі офіційно закріплена за Міноборони.

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024