стрічка

Українські розвідники уразили ворожий корвет «Сергей Котов», – Генштаб

06 Березня 2024, 08:41
ЗСУ нищать ворога 24/7 1117
ЗСУ нищать ворога 24/7

Протягом минулої доби відбулося 86 бойових зіткнень.

Про це йдеться у ранкоовму зведенні Генштабу.

Загалом ворог завдав чотири ракетні та 106 авіаційних ударів, здійснив 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури.
Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed». За попередньою інформацією, Сили оборони знищили 38 із 42 цих дронів. Інформацію щодо постраждалих і пошкодження об’єктів інфраструктури уточнюють.
Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Кислівка, Митрофанівка Харківської області; Новоєгорівка Луганської області; Терни, Часів Яр, Богданівка, Курдюмівка, Дружба, Семенівка, Вугледар Донецької області; Малинівка та Мала Токмачка Запорізької області.
Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.
У зоні відповідальності ОСУВ «Північ» на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність із метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.
У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.
На Лиманському напрямку наші воїни відбили шість атак противника у районах населених пунктів Верхньокам’янське та Терни Донецької області.
На Бахмутському напрямку сили оборони відбили дві атаки противника в районах населених пунктів Іванівське та Біла Гора Донецької області.
У зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Водяне, Невельське, Семенівка та Орлівка Донецької області.
На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки Донецької області, де ворог 39 разів намагався прорвати оборону наших військ.
На Оріхівському напрямку ворог здійснив п'ять атак у районах населених пунктів Гуляйполе, Малинівка та Роботине Запорізької області.
У зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримувати позиції. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив три безуспішні штурмові дії.
Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
Підрозділами Головного управління розвідки Міністерства оборони уражено ворожий корабель проєкту 22160 «Сергей Котов».
Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали уражень по двох пунктах управління, одному району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, складу боєприпасів, зенітному ракетному комплексу Бук-М1 і радіолокаційному комплексу розвідки і контролю стрільби «Зоопарк-1».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024