стрічка

За два місяці до експлуатації в Збройних Силах допустили 46 зразків українського озброєння і військової техніки

29 Лютого 2024, 18:30
46 зразків ОВТ, розроблених і виготовлених в Україні, допустили до експлуатації 511
46 зразків ОВТ, розроблених і виготовлених в Україні, допустили до експлуатації

За перші два місяці 2024 року кодифікували та допустили до експлуатації в ЗСУ вже 46 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), розроблених і виготовлених в Україні. 

Про це Міністру оборони України повідомив заступник Міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, ідеться на сторінці МО у фейсбук.

«Це значно більше, ніж у січні–лютому минулого року», – наголосив генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.
Президент України визначив завдання щодо збільшення спроможностей українського оборонно-промислового комплексу з виробництва різних типів озброєння, максимального масштабування виробництва в Україні.

«І така робота вже активно ведеться. Наша «оборонка» вже дає більший результат. Почалося виробництво нових зразків озброєння – САУ «Богдана», систем РЕБ, безпілотників, стрілецької зброї тощо, – продовжив заступник Міністра оборони. – Ми робимо все можливе, щоб із часом Україна була максимально самодостатньою у забезпеченні Сил оборони необхідною зброєю. При цьому наголошую, що на етапі прискорення розвитку вітчизняної «оборонки» підтримка наших партнерів, фінансові та технологічні інвестиції є надважливими. Нам важливо створювати спільні виробництва зброї, укладати довгострокові контракти у форматі міжнародних консорціумів».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024