стрічка

У Міністерстві у справах ветеранів обговорили з родичами загиблих воїнів питання меморіального цвинтаря

27 Лютого 2024, 13:33
Ескіз майбутнього меморіального комплексу 1140
Ескіз майбутнього меморіального комплексу

Представники Міністерства у справах ветеранів і родин загиблих воїнів обговорили нагальні питання, зокрема, будівництво Національного військового меморіального кладовища. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

У ході зустрічі фахівці Міністерства та державної установи «НВМК» поінформували представників родин полеглих воїнів про поточні роботи щодо початку будівництва Національного військового меморіального кладовища. Для Мінветеранів важливо почути думки родин, їхні зауваження та пропозиції будуть враховані. 

Також родинам презентували проєкт заходів до Дня пам’яті загиблих захисників України, який щорічно відзначають 29 серпня. Його напрацювали фахівці Мінветеранів і вперше представили до публічного обговорення за участі родин полеглих. Зокрема, серед запропонованого – низка просвітницьких подій, інформаційних кампаній та всеукраїнських акцій, а також щорічний Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». 

«Серед викликів, які я ставлю перед собою – це запустити механізм будівництва Національного військового меморіального кладовища. А ще ми маємо зробити все, щоб усі ми, українці, пам’ятали і шанували наших Героїв, які полягли за незалежність України, і наших військовослужбовців та ветеранів, які боролися за нашу державу. Я дякую родинам загиблих Захисників та Захисниць України за конструктивну і фахову робочу зустріч», – зазначив виконувач обов'язків Міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024