стрічка

Росія викрала майже 20 тисяч українських дітей

21 Лютого 2024, 20:34
Фото ілюстративне 1200
Фото ілюстративне

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про роботу з Катаром щодо верифікації нових випадків депортації та примусового переміщення українських дітей Росією.

Наразі відомо про 19 546 зафіксованих випадків примусового переміщення на тимчасово окуповані території України або депортації росією українських дітей, – йдеться у повідомленні, яке омбудсмен розмістив у Телеграмі.

«Учора за посередництва Катару та допомоги ЮНІСЕФ ми повернули 11 дітей. Це результат багатомісячної роботи. Усе розпочалося з того, що Україна виступила ініціатором і надала дані Катару. 

Наразі верифіковане число викрадених дітей Росією — 19 546. Ці дані не остаточні, тому спільно з катарськими партнерами шукаємо механізми верифікації українських дітей на території РФ та ТОТ. Саме для цього я нещодавно відвідував Катар», – написав Дмитро Лубінець.

За його словами, Катар розглянув потенційну можливість долучитися до повернення цивільних. 

«Також порушили тему розстрілу росіянами українських військовополонених та реакції на ці злочини міжнародними організаціями — ООН і МКЧХ», – додав Лубінець.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024