стрічка

Розвідка повідомила, скільки російських військових перебуває на окупованих територіях України

21 Лютого 2024, 18:00
Фото ілюстративне 1472
Фото ілюстративне

Російська Федерація стягнула на сухопутну частину України близько 470 тис. військовослужбовців. 

Про це розповів представник Головного управління розвідки генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

РФ також посилила напередодні «виборів» прикриття державного кордону на території Білгородської, Курської та Брянської областей.

«Якщо говорити про те, що змінилося за цей час, – то це чисельність угруповання, розгорнутого на нашій території. Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тис. військовослужбовців. І це тільки сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів», – сказав Скібіцький.

За словами представника ГУР, наразі у російській армії з'явився новий компонент, якого не було на початку повномасштабного вторгнення. Мова про угруповання військ росгвардії.

«На сьогодні на тимчасово окупованих територіях розгорнуто угруповання військ росгвардії. Це майже 33 тис. військовослужбовців. Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об'єктів і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях», – зазначив він.

Окрім цього за останні два роки з'явилося угруповання так званого прикриття державного кордону РФ. Це військові, які базуються на території трьох областей Росії – Білгородська, Курська, Брянська. Ймовірно, це пов'язано з тим, що Україна буде проводити «більш активні, відповідні дії на території РФ».

«Можливо, це і необхідно: переносити війну на територію Росії. Там вони зосередили угруповання близько 30 тис. військовослужбовців. Останнім часом їх було теж посилено підрозділами 116 бригади росгвардії, яку було перекинуто. Три батальйони було перекинуто з нашого Маріуполя на територію Бєлгородської області. Як вони теж визнають, для того, щоб гарантувати безпеку і проведення виборів вічно живого Путіна. Це ось такі зміни, які здебільшого відбулися саме в чисельності сухопутного компонента», – сказав Скібіцький.

Представник ГУР зауважив, що важливо те, що за два рокивдалося, по суті, ізолювати Чорноморський флот, адже всі основні бойові кораблі РФ перебувають у Новоросійську.

«У Севастополь вони тільки можуть заходити для поповнення боєприпасів, перезаряджання або, якщо це необхідно, коли вони виконують бойове чергування. А так уся активність Чорноморського флоту – біля узбережжя Криму або в східній частині Чорного моря. Ми повністю забезпечили на сьогодні можливість контролювати у вогневому плані, можливість завдавати ударів по Чорноморському флоту, якщо він заходитиме в північно-західну частину. І це нам дало можливість відновити роботу морського коридору», – наголосив генерал-майор.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024