стрічка

Росіяни розстріляли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому

18 Лютого 2024, 21:03
Росіяни розстріляли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому 829
Росіяни розстріляли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому

Прокуратура розпочала розслідування за фактами розстрілів беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому.

Про це повідомили у пресслужбі Донецької прокуратури.

Збройні сили РФ систематично та цинічно порушують норми міжнародного гуманітарного права на території Донеччини. Черговими доказами вчинення окупантами тяжких злочинів є поширені у соціальних мережах відео зі вбивствами беззбройних українських бійців.

За даними слідства, 18 лютого 2024 року в одному з telegram-каналів опублікували повідомлення про розстріл 6 полонених оборонців механізованої бригади ЗСУ на одній з позицій в Авдіївці. Захисники були важкопоранені, не могли пересуватись самостійно та чекали на евакуацію. 

Також в ході моніторингу медіа виявили відеозапис з фрагментом вбивства ще двох українських воїнів у лісосмузі поблизу с. Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024