стрічка

Залучення інвестицій: Мінекономіки України та Світовий банк домовляються про 500 мільйонів доларів для українського бізнесу

15 Лютого 2024, 18:15
Світовий банк 298
Світовий банк

Міністерство економіки України та Світовий банк працюють над залученням 500 млн доларів на фінансування проектів підтримки українського бізнесу у 2024 році. 

Про це йшла мова під час зустрічі команди Міністерства економіки України із місією Світового банку на чолі з регіональним директором у справах України та Молдови Арупом Банерджі, – повідомляє Урядовий портал.

«Хочу подякувати Світовому банку за підтримку України під час війни. На цей рік вони планують погодити фінансування програм підтримки українського бізнесу на 500 млн доларів. І це дуже актуально для нас, адже зараз Уряд працює над об’єднанням всіх відповідних програм під єдиним брендом Made In Ukraine для збільшення їхньої ефективності. Ми маємо синхронізувати всі напрямки стимулювання бізнесу та більше сфокусуватись над підтримкою пріоритетних галузей, які створюють додатковий ВВП, в тому числі підтримці переробної промисловості та бізнесу, який працює на експорт», – наголосила Перший віце-прем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи збільшення експортного потенціалу України, можливості залучення фінансування Світового банку до реалізації програми пільгового кредитування єОселя, а також розширення можливостей Експортно-кредитного агентства щодо страхування воєнних ризиків, в тому числі й для підприємств малого та середнього бізнесу.

Окремо сторони зупинились на модернізації програми пільгового кредитування «5-7-9%» та можливостях стимулювання українських банків до більш активного кредитування бізнесу.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024