стрічка

Сонячні панелі у Центрах надання адміністративних послуг: Волинь лідирує

15 Лютого 2024, 14:08
У Волинській ОВА підсумували роботу з цифровізації 543
У Волинській ОВА підсумували роботу з цифровізації

Підбили підсумки цифровізації Волині 2023 року.

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація на офіційному сайті.

Заступниця голови ОДА Вікторія Левчук зустрілася з координатором із цифровізації регіонів проєкту міжнародного «Фонду Східна Європа» EGAP Сергієм Гуньком, аби обговорити підсумки співпраці у 2023 році і пріоритетні напрями у поточному.

Заступниця голови ОДА Вікторія Левчук
Заступниця голови ОДА Вікторія Левчук

«Досягнення у цифровізації, які ми маємо, – це завдяки лише командній роботі і, зокрема, вашій підтримці», – сказала Вікторія Левчук.

Координатор із цифровізації регіонів EGAP Сергій Гунько
Координатор із цифровізації регіонів EGAP Сергій Гунько

Вона відзначила проєкти, які реалізувала Волинь спільно з «Фондом Східна Європа» та які відіграли важливу роль для населення області в умовах війни. А саме:

1. Волинська область – перша в Україні, де облаштували сонячні панелі у центрах надання адміністративних послуг. У підсумку вісім громад (Луцька, Зимнівська, Вишнівська, Шацька, Любешівська, Смідинська, Володимирська та Нововолинська) мають можливість забезпечити функціонування ЦНАПів упродовж щонайменше шести годин в умовах відключення електроенергії, а також забезпечують суттєве зменшення енергоспоживання з електричних мереж.

2. Десять ЦНАПів забезпечено мобільними валізами, що дає змогу надавати адмінпослуги поза місцем розташування центру людям поважного віку, маломобільним групам та у віддалених населених пунктах.

3. Волинь – друга область в Україні, яка провела інформаційний аудит відкритих даних, розпорядниками яких є Волинська ОВА та її структурні підрозділи, за оновленою методикою Міністерства цифрової трансформації України.

4. На Волині проведено перший хакатон у форматі CTF – інноваційний захід, який надає можливість командам змагатись у галузі кібербезпеки, показати свої знання та навички у різних аспектах цифрової безпеки. У відкритих дискусійних панелях питання кіберзахисту обговорили представники Департаменту кіберполіції Національної поліції України, управлінь Держспецзв’язку та СБУ в області, науковці, представники ІТ-бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування.

У Волинській ОВА підсумували роботу з цифровізації
У Волинській ОВА підсумували роботу з цифровізації

«Дуже вдячна вам за те, що у такій взаємодії, спільними ідеями і спільними зусиллями нам вдалося реалізувати стільки проектів. Я завжди кажу, що успіх цифровізації – це спільний успіх. Бо коли ми разом і коли ми реалізовуємо спільні проекти ми маємо більше результатів, – додала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). – Для Волині залишається пріоритетом цифровізація і ми плануємо рухатися тільки далі».

Також посадовиця вручила Подяки голови облдержадміністрації за партнерство у розвитку безбар’єрних та якісних послуг на Волині координатору з цифровізації регіонів Сергію Гуньку та президенту «Фонду Східна Європа» Віктору Ляху.

Вікторія Левчук вручила подяки від очільника ОВА
Вікторія Левчук вручила подяки від очільника ОВА

Вікторія Левчук вручила подяки від очільника ОВА
Вікторія Левчук вручила подяки від очільника ОВА

«Волинська обласна адміністрація це традиційний і дуже надійний наш партнер. Ми спільно також реалізували прекрасний проект Офіс впровадження цифрових рішень «Digital Volyn». Це був потужний поштовх для громад, які не змогли стати нашими пілотними громадами, але вони отримали можливість трішки підтягнути свій розвиток», – сказав Сергій Гунько.

Коментар