стрічка

Громади Волині спрямують 10% вільних залишків на підтримку обороноздатності

14 Лютого 2024, 18:35
На Волині хочуть сформувати бюджет, який підсилюватиме обороноздатність 451
На Волині хочуть сформувати бюджет, який підсилюватиме обороноздатність

З бюджету кожної громади Волинської області на підтримку сил безпеки та оборони мають намір спрямувати 10 відсотків від обсягу вільних залишків.

Цю пропозицію обговорювали сьогодні під час наради начальника ОВА Юрія Погуляйка із головами громад Волині, – повідомив у Фейсбуці Юрій Погуляйко.

Таким чином в області хочуть сформувати бюджет, який підсилюватиме обороноздатність.

Залучення таких коштів місцевих бюджетів, як відзначив під час наради директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, дозволить сконцентрувати 170 млн грн.

«Сьогодні пріоритетом є лише військові і допомога силам оборони. До того ж наша область межує із білоруссю. Тому Кабміном прийняте рішення про виділення коштів для Волинської області (майже 1,5 млрд грн) на побудову фортифікаційних споруд вздовж кордону. На сьогодні вже є проєкти і розпочинаємо будівництво. Зокрема, з обласного бюджету департаменту інфраструктури облдержадміністрації уже спрямовано 2,5 млн грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації з будівництва фортифікаційних споруд та оплату окремих робіт. Тож обговорили реалізацію поставленого завдання, і як у цьому можуть допомогти органи місцевого самоврядування», – повідомив керівник ОВА.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024