стрічка

Народні депутати ухвалили закон про медичне забезпечення ЗСУ за стандартами НАТО

07 Лютого 2024, 21:30
Верховна Рада 1439
Верховна Рада

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому проєкт Закону про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних Сил України.

Це дуже важливий крок уперед, зазначила заступниця Міністра оборони, – повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

«Цей законопроєкт є важливим кроком на шляху до забезпечення високого рівня медичної допомоги для українських військовослужбовців, адаптованого до найкращих міжнародних практик. Він не лише покращить якість домедичної та догоспітальної допомоги, але й забезпечить більш ефективне використання ресурсів, оптимізацію лікувальних процесів та, що найважливіше, збереження життів українських захисників», – наголосила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

Документ, зокрема, дозволить Міністерству оборони повноваження формувати стандарти домедичної та догоспітальної допомоги, виходячи з вимог НАТО. Міністерство охорони здоров'я, натомість, зможе зосередитися на розробці протоколів та стандартів для госпітального етапу лікування.

«Це дуже важливий крок уперед у зміцненні обороноздатності України та її стратегічному курсі на євроатлантичну інтеграцію», – зауважила Калмикова.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024