стрічка

Міністерство оборони ретельніше перевірятиме якість продуктів

07 Лютого 2024, 11:27
Міноборони посилює контроль за якістю харчування військових 3172
Міноборони посилює контроль за якістю харчування військових

Запроваджуючи нову модель забезпечення війська продуктами, Міністерство оборони 2024 року вдівічі збільшить кількість робочих груп для перевірки якості харчування. 

Про це йдеться на сайті Міноборони.

Заступник Міністра оборони Віталій Половенко разом із членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю особисто беруть участь у частині з них. 

Зокрема, посадовці відвідали одну з військових частин – Установу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, де проводять лабораторні випробування харчових продуктів за показниками безпечності й окремими показниками якості.

«Саме на рівні таких лабораторій визначають відповідність харчових продуктів державним стандартам та іншим нормативним документам, згідно з якими вони виготовлені. Наприклад, у зоні відповідальності цієї військової частини перебувають вісім областей. За минулий рік силами однієї такої Установи не допустили до постачання до військ понад 4765 тонн неякісних і небезпечних продуктів», – наголосив Віталій Половенко.

За всіма зафіксованими порушеннями складатимуть відповідні акти, наголосив заступник Міністра оборони. На зафіксовані порушення оперативно реагуватимуть як з боку Міністерства, так і безпосередньо у військових частинах, наголосив заступник Міністра оборони.

«Від початку року інспектори лише в цій установі здійснили близько 50-ти виїздів для відбору зразків харчових продуктів. Ми збільшили кількість таких робочих груп. 2-го лютого Державний оператор тилу оголосив перші закупівлі. Наша ціль – дати чіткий сигнал постачальникам: якість повинна відповідати нормам», – сказав заступник Міністра оборони.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024