стрічка

На Львівщині правоохоронець під виглядом водіїв переправив через кордон п’ятьох чоловіків

07 Лютого 2024, 09:19
ДБР затримало правоохоронця на Львівщині 432
ДБР затримало правоохоронця на Львівщині

Працівники Державного бюро розслідувань у співпраці зі Службою безпеки України викрили на Львівщині правоохоронця, який організував схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку.

Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Встановлено, що 2019 року підозрюваний заснував товариство з обмеженою відповідальністю, яке здійснювало гуртову торгівлю. У 2022 році чоловік влаштувався працювати у правоохоронний орган, однак продовжив керувати компанією. У березні 2023 року фірма отримала ліцензію на міжнародне автоперевезення вантажів.

Тоді у правоохоронця виникла «ідея» окрім вантажів переправляти за кордон іще й чоловіків призовного віку. Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі «Шлях» як водіїв компанії. За даними слідства, вартість такої «послуги» стартувала від 5 тисячі доларів США.

З березня по серпень 2023 року п'ятеро «водіїв» підприємства, які нібито мали доправляти гуманітарну допомогу, виїхали з України й не повернулися.

Правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваному запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт — і відсторонив від виконання обов’язків.

Досудове розслідування триває, перевіряють причетність інших осіб.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Коментар