стрічка

СБУ знешкодила агентурну мережу ФСБ, до якої входили посадовці спецслужб України

06 Лютого 2024, 10:43
СБУ знешкодила агентурну мережу ворога 3670
СБУ знешкодила агентурну мережу ворога

Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу фсб, до якої входили колишні та нинішні посадовці спецслужб України.

Про це повідомляє телеграм-канал контррозвідників.

Служба безпеки нейтралізувала потужну агентурну мережу військової контррозвідки фсб, яка діяла в Україні. У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах затримано п'ять учасників ворожої групи.

Серед них – колишні посадовці Головного управління розвідки Міноборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також співробітник обласного управління СБУ.

Фігуранти тримали зв’язок з одним і тим самим куратором ‒ співробітником ФСБ, який наразі перебуває у тимчасово окупованому Криму. 

Завданням цієї агентурної мережі була передача агресору розвідданих про Сили оборони та стратегічно важливі енергооб’єкти нашої держави.

За матеріалами слідства, експосадовець зовнішньої розвідки був завербований ФСБ ще до повномасштабного вторгнення під час перебування на службі.

Відтоді він збирав інформацію про місця базування українських військових, а після 24 лютого 2022 року – і про канали переправлення іноземного озброєння в Україну.

Також російський агент передавав до ФСБ секретну інформацію про особливості роботи і системи охорони Рівненської та Хмельницької АЕС.

Для максимальної конспірації фігурант не надсилав інформацію телефоном. Він передавав розвіддані через спільника, який виїжджав за кордон як волонтер та особисто звітував резиденту ворожої спецслужби.

Особливо чутливу інформацію колишній розвідник передавав на флешці через контрабандистів із прикордонних районів України.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024