стрічка

Фейк пропаганди про те, що мешканці Рівного зливають воду з батарей, щоб помитися

29 Січня 2024, 15:58
Фейк пропаганди про те, що мешканці Рівного зливають воду з батарей, щоб помитися ФАКТЧЕК 1923
Фейк пропаганди про те, що мешканці Рівного зливають воду з батарей, щоб помитися

Російські телеграм-канали розганяють повідомлення про те, що в Рівному комунальники пофарбували воду в зелений колір, аби люди перестали зливати її з батарей та використовувати для господарських потреб. 

Повідомлення, зокрема, опублікував пропагандистський канал «Цифровая Армия России». Однак це не відповідає дійсності.  

Детальніше пояснюють у матеріалі «Без Брехні».

ФЕЙК

Як повідомляють автори  проросійських пабліків, у Рівному «тепловики» стали фарбувати воду в зелений колір, аби попередити масове злиття теплоносія з батарей. Пропагандисти стверджують, що таке явище в місті – не поодиноке. Люди ж змушені йти на цей крок, аби дістати воду для побутових та гігієнічних потреб. Бо, начебто, звичайної гарячої води в більшості будинків вже немає.

Зважаючи на це, комунальники навмисно додали до води зеленого барвника, який не змивається, аби люди не могли користуватися водою з батарей.

СПРОСТУВАННЯ

Справді, у батареях Рівного нещодавно вода стала зеленого кольору. Як повідомляють у ТОВ «Рівнетеплоенерго», барвник додали лише у воду в котельні Кулика і Гудаченка, 41.

Такий метод дозволяє оперативніше знаходити джерела витоків або пошкодження водопідігрівачів. Людей лише попередили, що у випадку виявлення самовільного зливання води з батарей, на них чекає грошове відшкодування збитків через втрату теплоносія.

Твердження, що воду зливають, аби помитися, до слова, повна дурня. В народі побудує хибна «теорія», що у випадку холодних батарей просто потрібно спустити трохи повітря, аби гаряча вода швидше потрапила в них. Води ж, яка спуститься в такому випадку, точно не вистачить, щоб помитися, зварити їсти чи помити посуд…

Щодо твердження, що в більшості будинків міста уже немає гарячої води й люди змушені добувати її з батарей – ФЕЙК! В Рівному немає проблем із гарячою водою. Звісно, час від часу трапляються аварії на тепломережах, через що якась частина мешканців залишається без цього ресурсу. Однак це явища поодинокі, а несправності комунальники швидко усувають.

ВИСНОВОК

 У Рівному немає проблем із гарячою водою й люди не змушені зливати її з батарей, щоб задовольнити свої побутові чи гігієнічні потреби. Це – ФЕЙК. Зелений барвник комунальники додали лише для того, аби виявити можливі протікання та пошкодження водонагрівачів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024