стрічка

Концерн на Житомирщині постачав до Росії матеріали для фортифікаційних загороджень

17 Січня 2024, 12:43
Концерн на Житомирщині постачав до Росії матеріали для фортифікаційних загороджень 459
Концерн на Житомирщині постачав до Росії матеріали для фортифікаційних загороджень

Служба безпеки та ДБР викрили концерн на Житомирщині, який, незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ, продовжив бізнес із країною-агресором і продавав росіянам металеві вироби для виготовлення фортифікаційних загороджень.

Про це повідомили в СБУ.

Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 млн доларів США.

Отримані товари російські замовники використовували для створення загороджувальних систем по периметру військових об’єктів на території РФ і на тимчасово окупованій частині України.

За наявними даними, нелегальний експорт до РФ здійснювали за допомогою схеми так званого «перерваного транзиту».

Тобто, спочатку продукцію заводу-виробника відправляли до однієї з європейських країни нібито на замовлення іноземної афілійованої компанії.

Але після отримання товару зарубіжне підприємство відправляло його до РФ під маркою ще однієї підконтрольної комерційної структури тільки вже з Близького Сходу.

Кінцевими одержувачами українського імпорту були російські компанії, які обслуговують потреби окупаційних угруповань країни-агресора.

Під час обшуків в офісах та оселях фігурантів, а також у складських приміщеннях заводу-виробника, виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами оборудки.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене організованою групою).

Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024