стрічка

На Волині затримали 22-річного організатора каналу незаконного переправлення чоловіків за кордон

04 Січня 2024, 11:41
На Волині затримали 22-річного організатора каналу незаконного переправлення чоловіків за кордон 2059
На Волині затримали 22-річного організатора каналу незаконного переправлення чоловіків за кордон

Оперативники управління міграційної поліції заблокували на Волині стійкий канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.


Співробітники управління міграційної поліції та оперативники 2 відділу 6 управління ДВКР СБУ спільно зі слідчими СВ Луцького РУП ГУНП в області, за інформаційно-аналітичної підтримки відділу кримінального аналізу та за процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури задокументували злочинну діяльність 22-річного волинянина, який налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через держкордон України. За цим фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За налагодженою схемою зловмисник вносив ухилянтів в систему «Шлях» в якості водіїв, що дозволяло їм безперешкодно виїжджати за межі України. Винагорода за такі дії становила 3 тисячі 500 доларів США.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігуранта під час яких виявили та вилучили речові докази по справі: гроші в іноземній валюті, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, документи та інше.

Слідчі оголосили йому про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Триває слідство, під час якого будуть з’ясовані усі обставини злочину, а також коло осіб, причетних до скоєння правопорушення.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024